Lévai György a NÉP elnökének oldala


Világgazdaság
 • Ezermilliárdosnál is nagyobb adótartozás áll végrehajtás alatt
  Tavaly az adótartozás behajtására 157 835 cég ellen rendelt el végrehajtást a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, a végrehajtás által érintett adótartozások összege egy év alatt 4,2 százalékkal, 1132,4 milliárd forintra növekedett - közölte a feketelista.hu gazdasági adatbázis.
 • Áttervezik a Római-parti védművet
  Új engedélyezési eljárás lefolytatásáról döntött a Római-parti védműtervek esetében a Fővárosi Közgyűlés.
 • Lemerülve

  A napelemek és a napenergia-hasznosítás magyarországi vegzatúrája jól mutatja, milyen szerepet szán az alternatív energiának a kormányzat. Legföljebb akkorát, amekkorát Brüsszel előír számára. A...
 • Használt telefonok: Sokan bajba sodorják magukat figyelmetlenségükkel
  A magyarok 37 százaléka megszabadul régi mobilkészülékétől, amikor beszerzi az újat. A legtöbben beszámíttatják vagy elajándékozzák korábbi telefonjukat, de akadnak olyanok is, akik egyszerűen kidobják a szemétbe. Az adatokat azonban csak nagyon kevesen törlik megfelelően a régi készülékről.


 • Ötszörösére nőtt a Nintendo profitja
  A japán Nintendo játékfejlesztő cég ötszörösével növelte kilenchavi profitját éves szinten, miközben javította az egész pénzügyi évre szóló nyereségelőrejelzését a dollárral szemben gyengébb jennek köszönhetően.
 • Kiszervezi a Yahoo az Alibaba-részvényeit
  A Yahoo amerikai internetes cég bejelentette, hogy megválik az Alibaba csoportban birtokolt 15 százalékos részesedésétől. A részvényeket még nem adják el, hanem egy új befektetési társaságba szervezik ki, amelyben a Yahoo jelenlegi részvényesei lesznek tulajdonosok eddigi befektetéseik arányában.
 • A magyarok ötöde szerint sem teljesít jól az ország
  Az Ipsos 25 országban végzett közvélemény-kutatásának eredményei nem igazolják vissza a gazdasági válságból való kilábalásról szóló optimista vélekedéseket.
 • Nyáry Krisztián lesz a Magvető Kiadó vezetője

  Március 1-jétől átalakul és kibővül a Líra Kiadói Csoport vezetősége, amelybe a Magvető, az Athenaeum, a Corvina, a Manó Könyvek, a Generál Press és a Rózsavölgyi és Társa is tartozik - adta hírü...
 • Ötből négy netező online vásárol
  A rendszeresen netezők vásárlásra is előszeretettel használják a világhálót: 81 százalékuk legalább egyszer vásárolt online az elmúlt évben. A KutatóCentrum aktuális E-Shopping Reportjából az is kiderült, hogy a netes vásárlók többsége már nem utasítja el a bankkártyás fizetést, és hogy a legtöbbször a magas szállítási díjak miatt állnak el vételi szándékuktól.
 • Hiába tárgyaltak Rogánék a pékekkel, nem csökken a kenyér ára
  A Fidesz szerint az olcsóbb üzemanyag miatt csökkennie kellene a kenyér árának, a pékszövetség vezetője viszont azt mondja, jelenleg nem áll módjukban mérsékelni a sütőipari termékek árát.
 • Hamisítják a NAV weboldalát

  Olyan oldal jelent meg az interneten, amely a megtévesztésig hasonlít a NAV hivatalos weboldalára. Aki ezt használja, bajba kerülhet, mert az itt közzétett nyomtatványok, az itt olvashat...
 • Százmilliárdokat osztott szét a Fővárosi Közgyűlés
  Elfogadta a fővárosi önkormányzatot és a kerületeket osztottan megillető bevételek idei megosztásáról szóló rendeletet a Fővárosi Közgyűlés szerdán.
 • Csődbe ment egy utazási iroda
  Rendőrségi bejelentést tesz a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal (MKEH) a Baobab Travel csődjének ügyében, a hatóság keddi helyszíni ellenőrzése ugyanis meghiúsult az utazási irodánál - közölte Békési Tamás, az MKEH főosztályvezető-helyettese az MTI érdeklődésére szerdán.
 • Mégsem szűnne meg a roamingdíj az EU-ban
  Mégsem szűnne meg az év végén a roamingdíj az Európai Unióban – egy kiszivárgott uniós dokumentum legalábbis arra tesz javaslatot, hogy a külföldi mobilhasználat, a barangolás után felszámolt díjat akár 2018-ig alkalmazhassák a mobilszolgáltatók.
 • Hatalmas rekord az Apple-nél
  A várakozásokat jóval túlszárnyaló eredményekről számolt be 2014 utolsó negyedéve kapcsán az Apple, a társaság forgalma 30 százalékkal, míg nyeresége közel 40 százalékkal bővült az egy évvel korábbihoz képest. Több mint 74 millió iPhone-t adtak el, és bejelentették azt is, hogy áprilisban érkeznek a cég okosórái.
 • Tovább csökkenhet az olaj ára
  Miközben reggel tovább gyengült a Brent olajfajta hordónkénti ára a világpiacokon, két befektetési bank tovább csökkentette a Brent idei átlagárára vonatkozó előrejelzését.
 • Elszámolja a Mol az Unicredittel kötött szerződését
  A Mol Nyrt. elszámolja az UniCredit Bank AG-vel 2013. február 7.-én megkötött és tavaly februárban egy évre meghosszabbított 4 083 496 darab "A" sorozatú részvényre vonatkozó opciós szerződését - közölte a Mol a Budapesti Értéktőzsde honlapján. A cég azt is közölte, hogy egyúttal új opciós szerződést is kötöttek ugyanennyi részvényre.
 • Nyereséges lett az Electrolux
  A Magyarországon is érdekeltséggel rendelkező Electrolux nyereségessé vált a december végével záródott három hónapban.
 • Iránymutatást várnak a Fedtől
  Kedden oldalazott az EURHUF árfolyam, a nyitószinthez képest alig mozdult el. A devizapár hozzátapadt a 310-es szinthez. Továbbra is egybeesik a 310-es küszöb a 200 napos mozgóátlaggal, ami akadályt jelent a forint euróval szembeni további erősödése szempontjából. Úgy véljük, hogy a kereskedés a 310 és 315 közötti sávban folytatódhat - olvasható az Erste elemzésében.
 • A Yahoo leválasztja az Alibabat
  Tegnap a BUX szembe ment a nemzetközi trendekkel. Míg a fejlett piacokon jelentős esés bontakozott ki, addig itthon az OTP kivételével a vezető részvények emelkedtek. Ráadásul az ázsiai piacokat sem hatotta meg a Dow Jones, vagy éppen a DAX mélyrepülése. Egy szó, mint száz nincs erős a korreláció a piacok között, azaz normál bikapiaci üzemmód van. Persze ettől ez még korrekció, és annak ellenére, hogy ma emelkedést várunk, valószínűleg a korrekció az elkövetkező napokban, sőt akár hetekben is folytatódni fog. Egyrészt a vállalati eredmények fogják jobbra-balra pöckölni az árfolyamokat, miközben a görög és orosz- ukrán események, még ha enyhén is, hatni fognak a piacokra - olvasható az Erste elemzésében.
Copyright Zöld Újság Rt. | Közzététel dátuma: Wed, 28 Jan 2015 13:45:01 GMT
Vissza a hírforrás lisához
Hírek átvehetőek ezen rss hírforrások használatával.
rss1.0
rss2.0
rdf


Oldal létrehozási idõ: 5.9540 másodperc, 2.1086 lekérdezési idõ.