Lévai György a NÉP elnökének oldala


Nemzeti Értékelvű Párt | az új nemzeti párt a NÉP pártja : news
 • Szír falvakat telepítene Magyarországra (is) az Európai Parlament zöld frakciója – “Rá kell kényszeríteni a keleti országokat a migránsbefogadásra!”

  Ska KellerSka Keller (a képen) az Európai Parlament zöld frakciójának vezetője elképesztő ötlettel állt elő kedden egy német lapban.


  Keller korábban az EP-ben folytatott viták során is amellett állt ki, hogy nagyobb csoportnyi menekültet telepítsenek az unió keleti részére, például Magyarországra is. Kedden egy német lapnak adott interjújában ennél is továbbment.


   A zöld képviselő azt javasolta, hogy szír falvakat telepítsenek például Lettországba.  Szir Falvakat Telepitene Magyarorszagra Is Az Europai Parlament Z Ld Frakcioja Ra Kell Kenyszeriteni A Keleti Orszagokat A Migr"A szír falu ötlete egy lehetőség azoknak a menekülteknek, akik egyedül nem akarnak az adott országba menni, mert ott nincsenek menekültek”
  — mondta Keller a Neue Osnabrücker Zeitung nevű lapnak.


  A képviselő szerint az emberek szívesebben mennek olyan helyekre, ahol már élnek honfitársaik.


  Keller szerint adott esetben rá kell kényszeríteni a keleti országokat arra, hogy menekülteket fogadjanak be, mert szerinte a menekültek elutasítása ellenkezik az uniós joggal.


  A migráció a heti EU-s csúcson is központi téma lesz.


  888 nyomán • Az önvédelemhez való alapvető jog - főleg, ha a FIDESZ kormány befogadja a 14-18-év közötti iszlamistákat

  adminlogo.pngTöbben bíráltak minket a fegyvertartás liberalizálásának követelése miatt és többen azt mondták, hogy egymást fogjuk legyilkolni és öldöklés lenne belőle.

  Hölgyek, Urak! Nem kell egyetlen iszlamista migránst sem beengedni!
  A Nemzeti Értékelvű Párt , NÉP pártja határozottan ellenzi az iszlamista migránsok betelepítését!
   
  Tekintettel azonban arra, hogy több hírportálon is megjelent, hogy a FIDESZ kormány fogadja a 14-18-év közötti iszlamistákat, mi rendkívül fontosnak tartjuk, a fegyvertartás liberalizálását és a magyar társadalom önvédelemhez való jogának maradéktalan biztosítását, különös tekintettel a bűnöző, terrorista iszlamista hordák erőszakos betelepítésére.


  Ha jönnek a migránsok lesz öldöklés, ne legyenek illúzióitok!
  muszlim.png
  Az lesz, mint a Németeknél, mi nem tudjuk majd megvédeni magunkat és a családjainkat, de az iszlamisták majd ki-irthatnak minket, mert nekik vannak fegyvereik, sőt bombáik is.

  Kivágják machetével a nők hasából a gyereket, mint ahogy Nyugat-Afrikában tették, teszik..
  Gondolkodni nem árt mindazoknak akik annyira liberálisan gondolkodnak, hogy még a saját családjukat sem akarják megvédeni.

  Egyébként nem is értem a liberalizmus fellegvárában az USA-ban korlátozás nélkül vásárolhat bárki fegyvert, de sok helyen az E.U-ban is. Az USA-ban az átlag IQ 70, nálunk 95. miből gondoljátok, hogy az okosabb emberek egymást irtják majd ki, amikor a sokkal butább 70-es IQ-s Amik sem teszik.?

  Ja... a Magyarokat és a Magyarságot megvédeni nem tartozik a céljaitok közé?
  Mert akkor értjük....

  https://facebook.com/NEPPARTJA
 • A magyar NÉP pártja NEMEL szavaz a 2016 október 02.-án tartandó népszavazáson a kötelező betelepítési kvótára és a kötelező érvényű iszlám áttelepítésre!

  csillagkod.jpg
  A Nemzeti Értékelvű Párt a jövő nemzedékének, a jövő Magyarországának pártja!


  A magyar NÉP pártja NEMEL szavaz a 2016 október 02.-án tartandó népszavazáson a kötelező betelepítési kvótára és a kötelező érvényű iszlám áttelepítésre!
  A NÉP határozottan ellenzi a bárhonnan érkező iszlamista népcsoportok és rokonaik betelepítését Magyarországra és a határon túli magyar területekre!


  Egyben a NÉP követeli, hogy az Európai Unióba annak vezetői által szándékosan importált bűnözői hordák és terror veszély miatt a magyar lakosság önvédelmi fegyverhez jutását korlátozás nélkül biztosítsa!

  A NÉP felszólítja a magyar kormányt, hogy a magyar emberek bármikor és bárhol bekövetkező jogos önvédelemhez való jogát törvény által biztosítsa!

  Követeli továbbá, hogy ugyanezen okból az Európai Unióban elfogadott vadászfegyverek tartására vonatkozó törvényeket vegye át, azaz bárki korlátozás nélkül vásárolhasson vadászfegyvert!

  © Nemzeti Értékelvű Párt
  .
 • Sumerok-akkádok, káldok, sémi-hámi rokonság, arámi nyelvi rokonság

  2358 X500 382694 1666867688813 1582393882 NElőrebocsátom, hogy én nem vagyok sem történész, sem pedig önjelölt magyarságkutató, csak egy gondolkodó magyar ember, aki elolvasott már ebben a témában jó pár forrást.

  Tudjátok a probléma ott kezdődik, hogy mint minden szakmában, itt a magyar őstörténetünk kutatása kapcsán sok kontár és magát kutatónak kikiáltó ember van, akik talán jobban tennék, ha megmaradtak volna saját szakmájuknál.
  Persze lehet, hogy abból nem tudtak megélni, vagy éppen a kutyát sem érdekelte szakmai tudásuk.

  Aztán vannak olyan önjelölt kutatók is, akik idegen érdekeket szolgálva kutatják a magyar őstörténetet és publikálnak olyan dolgokat, amelyek közelében sem lehetnek a valósággal pusztán azért, hogy a rokonságunkat bizonyítsák különböző népcsoportokkal.

  Ha ez még nem volna elég probléma, sajnos sok olyan kevés tárgyi és egyéb tudású ember van a magyarság között is, akik minden képtelenséget el is hisznek, vagy elfogadnak hitelesnek, ha benne van a "magyarok őstörténete" a "Szent Korona" vagy ezek kombinációja.

  Az egyik ilyen szándékosan terjesztett téveszme a zsidó-magyar rokonság.
  Persze nem így ilyen direkten tálalják ezt, hanem burkoltan egymásra építve a mozaikokat.

  Biztosan mindannyian hallottatok már két teóriáról az egyik a sumer-magyar rokonság, a másik ilyen teória pedig magyar nyelvünk arámi eredetűsége.
  Ez talán az egyszerű ember számára jól hangzik, mert úgy gondolhatja, hogy mi magyarok valamelyik elismert ősi néphez tartozunk.
  Ha valaki figyel és olvasott már egy kis őstörténetet az tisztában van vele, hogy mindkét állítás a magyar - zsidó rokonságra hivatott utalni és ezt kívánja bizonyítani.
  Hogy kik is voltak azok a sumerok?

  A sumerok két népcsoportból tevődtek össze (így ez sem igaz, mert ugyanarról a népcsoportról beszélünk, csak két különböző vallású népcsoportról), mégpedig a sémitákból és a hamitákból (sumer =sémi+hámi).
  Kik is a sémiták ez a szó ma is ismert ez pedig a szemiták, igen ezek a zsidók.
  Igaz, hogy ma nem használják ezt a kifejezést a zsidóságra, de az antiszemitizmust, mint kifejezést mindenki ismeri, hiszen sokszor mondják a magyarokra, hogy antiszemiták, ami tulajdonképpen antisémitát jelent, ennek jelentése pedig antizsidó ill. olyan ember, aki zsidóellenes.

  Sokkal egyszerűbb a sumer másik népcsoportjának a hamitáknak a magyarázata mert ez a kifejezés pedig az arabokat jelenti, igen akiket ma úgy hívunk, hogy iszlamisták, vagy mohamedánok.

  Igen így van a szemiták (zsidók) és a hamiták (arabok) genetikai rokonai egymásnak.
  A magyarsághoz pedig nincsen közük.

  A hunok, magyarok stb. pont az iszlám délről észak felé történő terjeszkedése miatt hagyta el ősi szállásterületeit és jött be végül a Kárpátmedencébe.

  Most rátérnék a másik témára, a nyelvi részre is amellyel valakik szintén a magyar - zsidó rokonságot kívánják bebizonyítani. Ez pedig nem más, mint az, hogy több "kutató" (nagyon is idézőjelben) azt kezdte állítani és terjeszteni, hogy a magyar nyelv az ural-altáji nyelvcsalád helyett az arámi nyelvek közé tartozik.

  Melyek is az arámi nyelvek? Az arámi (arám, arameus, korábban Káld, kaldeus) nyelv az afroázsiai nyelvcsalád sémi ágának nyugati (vagy északnyugati) alcsoportjába tartozó, egymással rokon sémi nyelvek összefoglaló neve.
  Gondolom többek számára itt is már most nyilvánvalóvá vált, hogy miről van szó.
  Igen, ismét ugyanoda lyukadtunk ki a sémit=szemita=zsidó vonalhoz.

  Mondhatják a sémitákat=zsidókat korábbi elnevezésük szerint Káldokat ill kaldeusoknak, akkádoknak, nekünk magyaroknak biztosan nem lehetett közünk hozzájuk.
  Mi pár ezer kilométerrel arrébb éltünk, ill. pár ezer kilométerrel arréb volt a hunok és magyarok szállásterülete.
  Persze nem utulsó szempont az sem, hogy nálunk rovásírás alakult ki és nem a héber.
  Azt hiszem ez nem is vitatható.
  Feltételhető, hogyha a mi magyar nyelvünk az arámi nyelvhez tartozna, akkor nem a rovásírást, hanem a kirx-krax héber vagy arab írást használtuk volna és ma is azt használnánk.

  Kérek mindenkit, aki szeret TV-t nézni és egyes műsorokban hall, vagy lát hasonló nézőpontú állításokat, az gondoljon itt ebben az írásban foglaltakra.
  Sokakban joggal merülhet fel a kérdés, hogy akkor miért terjesztik ezeket a nyílvánvalóan hamis tanokat?
  Én ezt mindenki saját fantáziájára bízom!

  Az is egy érdekes kérdés, hogy miért indultak el pont most a hamiták (arabok, iszlamisták) a keresztény Európa felé?
  A rokonaikról a sémitákról (zsidók) nem beszélek, mert ők már régóta részei az európai társadalmaknak.

  Az egy másik kérdés, hogy mennyire magyar ill. mennyire magyar érzületű az az ember, aki a sumer=sémi(szemita=zsidó) rokonságot akarja bizonygatni, vagy éppen a hámi=arab=iszlám=mohamedán rokonságot, persze a mohamedán rokonságot tovább gondolva akár a török (türk) - magyar rokonságot is.
  Hiszen ebben az esetben is ugyanarról beszélünk a türk-magyar rokonság esetében is hamár tudjuk, hogy a sémi-hámi genetikailag rokon.

  Utóirat: Ezt az írást gondolatébresztőnek szántam, nincs bennem semmilyen hátsó szándék és nem szándékoztam senkit megsérteni. Elnézést kérek azért is, hogy én is belekontárkodtam a témába, mert én nem vagyok sem kutató, sem nyelvész, sem pedig történész.


   


  Lévai György


 • "Az országnak harmada éhen gebed..."

  enni.jpgA magyar lakosság 31,1 százalékát fenyegeti a szegénység az Eurostat adatai szerint. A magyarok 23,9 százalékánál rosszak a megélhetés körülményei.


  Az Európai Unió lakosságának 24,4 százalékát, 122 millió embert fenyegette tavaly a szegénység vagy a társadalomból való kirekesztettség az Európai Unió statisztikai hivatala által kiadott jelentés szerint.


  Az elszegényedés által fenyegettek aránya tavaly kissé csökkent a 2013-as 24,5 és a 2012-es 24,8 százalékhoz képest, de fölötte van a 2008-as 23,8 százaléknak.


  Az Eurostat módszertana szerint azt fenyegeti a szegénység, akinek havi jövedelme nem éri el az adott ország medián jövedelmének 60 százalékát, komoly gondot okoz a megfelelő életkörülmények biztosítása (például közüzemi számlák megfizetése, bizonyos tartós fogyasztási cikkek megvásárlása), vagy tartósan problémája van a munkakereséssel.
  Tavaly a lakosság több mint egyharmadát három uniós tagállamban – Romániában (40,2 százalék), Bulgáriában (40,1 százalék) és Görögországban (36,0 százalék) – fenyegette a szegénység vagy a kirekesztettség. Magyarországon 31,1 százalékra csökkent ez az arány a 2013-as 33,5 százalékról, de továbbra is felette áll a 2008-as 28,2 százaléknak.


  A veszélyeztetettek aránya Csehországban (14,8 százalék), Svédországban (16,9 százalék), Hollandiában (17,1 százalék), Finnországban (17,3 százalék) és Dániában (17,8 százalék) volt a legalacsonyabb.


  A 2008 és 2014 közötti időszakban 14 uniós tagállamban romlott a helyzet, a legnagyobb mértékben Görögországban (+7,9 százalékpont), Spanyolországban (+4,7 százalékpont), Cipruson (+4,1 százalékpont), Magyarországon (+2,9 százalékpont) és Olaszországban (+2,8 százalékpont). Ez idő alatt a legnagyobb javulást Lengyelország tudta felmutatni, ahol 5,8 százalékponttal, 30,5 százalékról 24,7 százalékra csökkent a szegénység vagy a társadalomból való kirekesztettség által fenyegetettek aránya. Lengyelországot Románia (-4,00 százalékpont) és Szlovákia (-2,2 százalékpont) követi.


  A statisztika nem teljes. Nem szerepel a 2008-as adatsorban Horvátország, a 2014-esből pedig Horvátország mellett Észtország, Írország, Luxembourg és Nagy-Britannia is hiányzik.


  Tavaly a teljes EU-ban a lakosok 17,2 százalékát fenyegette a jövedelmi elszegényedés, 8,9 százaléknál volt gond a megélhetés körülményeivel és 11,1 százalék nem tudott tartósan elhelyezkedni a munkaerőpiacon. Magyarországon ezek a mutatók 14,6 százalékon, 23,9 százalékon és 12,2 százalékon álltak.

  Forrás: MTI-információ
 • Tényleg fillérekért dolgozunk Magyarországon!

  dollarvege.jpgÉrdekes ábrát tett közzé a Twitteren a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) az egyes országok minimálbéréről vásárlóerő paritáson amerikai dollárban. A rossz hír, hogy a vizsgált 27 országból csak három helyen keresnek kevesebbet, mint Magyarországon, úgy tűnik, hogy számunkra a lengyel bérek is az álomkategóriába tartoznak.

  Az OECD adatai szerint Magyarországon vásárlóerő paritáson 2,58 dollár volt a nettó minimálbér óránként 2013-ban, ettől csak az észt, a chilei, a lett és a mexikói adat maradt el. Az utolsó helyen álló mexikói bérek mindössze egy dollárt értek el óránként. A több mint 720 forintos magyar minimális órabérrel 115 ezer forintos havi fizetés adódik heti 40 óra munkával és négy héttel számolva.
  vasarloero.jpgA legjobban az ausztrál munkavállalók jártak, az OECD adatai szerint 9,54 dollár volt a minimális órabér a szigetországban, ami majdnem a négyszerese a magyarnak.
  Vagyis egy ausztrál munkavállaló havonta legalább 1500 dollárt, több mint 420 ezer forintot keres.
  Ettől csak egy hajszállal maradnak el a luxemburgi bérek a nemzetközi szervezet adatai szerint.
 • Nyílt levél a parlamenti "elitnek"!

  adminlogo.pngNem vagyunk kommunisták, sem szocialisták, sem liberálisok, mi magyarok vagyunk, de nem vagyunk hülyék!
  Mi gondolkodunk!
  Tudják közülünk sokan nap mint nap megélik, amiről önök beszélnek, és amiről önöknek fogalma sincs, csak jártatják a szájukkat, sokan hülyeségeket beszélve.

  Mert mi vagyunk azok, akik a rendszerváltás veszteseinek szoktak hívni, pedig soha nem voltunk MSZMP-sek, csak egy olyan cégnél dolgoztunk, amelyiket az önök politikai döntését követően, politikai okokból maguk, a rendszerváltását követő vadprivatizácóban felszámoltak és tömegével, 30.000.000 (30-ezresével) rúgtak ki bennünket kalákában, ebbe a kalákába beleértve az összes parlamenti pártot és az ún rendszerváltó pártokat is, majd folytatták az ámokfutásukat mind a mai napig.

  Igen, mi vagyunk azok, akinek van több 10-éves munkatapasztalata, és gyakorlata.
  Igen, mi vagyunkazok akiket a "versenyképes" csókos vállalkozások nem vettek fel soha, mert mindíg kicsúsztunk az általuk elvárt életkorból, mert ők mindíg a legfiatalabbat, lehetőleg 18-25 éveset, akarják felvenni 10-év munkatapasztalattal, mert őket meg lehet vezetni, bele lehet vinni akár a csalásba is, ha a cég érdeke azt kívánja, mert fiatal még és nem lát át az átverésen.


  A kutyát sem, így önöket sem érdekelte, hogy mi van velünk, lesz@rták, hogy miből veszünk kenyeret, vagy miből tartjuk el a családjainkat!

  Igen mi vagyunk azok, akinek nincs nyaralója Balin, és nem nyaral Puketten, Egyiptomban, de még Magyarországon sem!


  Igen mi vagyunk azok, akik nem járnak az operabálra, hangversenyre, színházba, strandra, de még moziba sem, mert nincs rá pénzünk.


  Igen mi vagyunk azok, akik nyáron a sóderbányákra járnak nyaralni, horgászni mert az ingyen van, mindaddig, ameddig le nem tiltja valamely parlamenti párthoz tartozó, csókos, helyi kiskirály, mert megvette a szomszéd tavat és ott fizetős strandot, vagy horgásztavat csinált.


  Igen mi vagyunk azok, akiket nem tiltanak ki az Egyesült Államokból, mert nem jutunk el oda soha, és igen mi vagyunk azok, akik a saját településükről 20km-re sem jutunk el, mert nem tudjuk kifizetni a tömegközlekedést!

  Igen mi vagyunk azok, akik a 30-ezer Ft-ba kerülő horgászjegyet nem tudjuk kiváltani, hogy legalább valami szórakozás legyen az életünkben.


  Igen mi vagyunk azok, akik a tőlünk 15km-re levő munkaügyi központba kerékpárral megyünk, mert nincs pénzünk a tömegközlekedésre.

  Igen én, mi vagyunk azok, akik éveken keresztül sokszor évekig munkanélküleik voltunk, és bizony az sem biztos, hogy lesz nyugdíjunk.

  Igen mi vagyunk azok, akiknek zsíros kenyér jut ebédre, vagy még az sem, igen mi vagyunk azok, akik sokszor könyöradományként megkapják a szárazkenyeret a boltban.

  Igen mi vagyunk azok, akik a csirke-, liba-, pulyka-farhátat, megveszik önök elől és megeszik az önök kutyái elől, mert ugye önök ezzel a kutyáikat etetik!


  Igen mi vagyunk azok, akik elszegényedtek, miközben maguk a vadprivatizációból, az állami megrendelésekből (mutyikból) és az olajszőkítésből milliárdosok lettek!

  És igen azok is mi vagyunk, akik számára 80-évre titkosítják az oljabizottsági és hasonló jelentéseket, nehogy véletlen megtudjuk, hogy kik voltak benne a mutyiban!


  Igen mi voltunk azok, akik az 1990-es bankkonszolidációkat követően, az állami hiteleket, 3,5%, helyett 32%-os kamattal fizettük vissza, az önök áldásos döntései következtében és tevékenységének okán.
  Igaz önök 20-év múlva már azt mondták, hogy törvényellenes volt az 1990-es években az OTP-sek 32%-os kamata, de senki nem fizette vissza a már befizetett jogtalanul behajtott kamatokat, arra önök még utalást sem tettek.

  Igen mi vagyunk azok, akik közmunkán sz@rért húgyért dolgozunk, hordjuk az önök szemetét, amit önök erdőkben, játszótéren, parkokban szétdobálnak.

  Igen mi vagyunk azok, akiknek "elprivatizálták" a libáit, és a teljes vagyonát, igen mi vagyunk azok, akik közül többen öngyilkosok lettek!

  Igen mi vagyunk azok, akik a maguk bankmentő csomagjának károsultjai!
  Igen mi vagyunk azok, akik a CHF alapú hitelt vettek fel és árverezik a lakásait, mert maguk nem voltak képesek normális törvényeket, hozni, vagy azokat betartatni!

  Igen mi vagyunk azok, akik ezért nem bírják fizetni az önök által kötelezővé tett rezsijüket és ezért letiltják a közmunkabérből, vagy ráterhelik a házainkra.

  Igen mi vagyunk azok, akik ingyenkonyhára járnak.

  Nem azért, mert nem szeretünk dolgozni, hanem azért mert maguk nem teremtenek normális munkahelyeket, azok helyett, amiket százával, ezrével elprivatizáltak, önök nem csinálnak semmit, csak ülnek és néznek, mint a bírka ellés előtt.

  Igen mi vagyunk azok, akik takarítják önök szétdobált, erdőbe bevitt szemete után a Dunapartot, a parkokat, játszótereket, erdőket, és azok is mi vagyunk, akik letakarítják a kutyaszart, amit maguk nem képesek a kutyáik után felszedni!

  Igen mi vagyunk azok, akiket maguk legszívesebben kinyírnának, mert maguk szerint nem dolgozunk!

  És igen mi vagyunk azok, akik virágot ültetnek a parkokba, iskolákba és játszóterekre.

  Önök elmondják nekünk, hogy a cél a teljes foglalkoztatás, közmunkán, havi 50-ezerért!
  Hát idefigyeljenek, azok akik ezt kitalálták!
  Mi az összes vagyonát elkoboznánk annak aki ezt kitalálta, aztán betennénk egy panelba és a nyakára tennénk, még nem sok, de úgy egy 5-milliós tartozást, hogy fizesse, aztán jól elnézegetnénk, hogy hogy kínlódik a paraszt, hogy kibírja fizetni a rezsijét és enni tudjon adni a családjának, és még ráadásul törlessze a CHF-hitelét!
  Külön azoknak, akik azt mondják, hogy ebből meg lehet élni, ha van egy kecskénk, mi adnánk egy kecskét plusszba, hogy lássák milyen jó emberek vagyunk. Kitehetné a panel teraszára legelni.
  Aztán hátradőlve néznénk a szarházit, amikor kilakoltatják családostól, kecskéstől és mehet a híd alá!

  Uraim elég volt az ámokfutásból!
  Önök bebizonyították a 25-év alatt, hogy alkalmatlanok, mindenre, nem csak arra, hogy egy országot, vagy embereket vezessenek, hanem arra is, hogy önökre rábízzanak egy libát, egyet nem többet! Azt is elprivatizálnák, vagy elmutyiznák.

  Elegünk volt magukból, takarodjanak a politikából mindörökre, vigyék a szándékosan önök által, a mi megtévesztésünkre létrehozott szatellit pártjaikat is, amelyeket a mi megtévesztésünkre hoztak létre, de vigyék a seggnyalóikat is, és vigyék az önök által létrehozott kamu civilszervezeteiket is!  Többen azt mondhatják erre, hogy sok a gyűlölet bennünk.
  Hölgyeim és uraim, bennünk nem gyűlölet van, hanem harag!
  Haragszunk magukra, mert így viselkednek velünk!

  Haragszom magunkra, mert a 25-év alatt mindig megszavaztuk magukat, mert úgy gondoltuk, hogy hátha jobb lesz jövőre!
  De önök nem változnak ugyanazok maradnak, milliárdosok akik, ha tele vannak pénzel és már elég lehetne még akkor is a pénzt hajszolják, mutyiznak és kizsákmányolnak embereket szegényeket, akik nem tudnak védekezni az önök ámokfutása ellen.

  Na hölgyeim és uraim, akkor megbeszélhetjük, hogy mi történt a 25-éve elmút rendszerváltás óta velünk emberekkel!

  ÉS IGEN MI A NÉPHEZ TARTOZUNK!
  És önök, önök hová tartoznak?

  Nemzeti Értékelvű Párt
  © Minden jog fenntartva.
  forrás: Link, nyomán
 • ÖREG HIBA, vagy szándékos kizsákmányolás? - Az Orbán kormány közmunkával akarja kiváltani a segélyezést, megoldani a teljes foglalkoztatást

  enni.jpgSajnálattal olvassuk és látjuk, halljuk a közmédiában, hogy az Orbán kormány megszüntetné a segélyezést.
  Aminek a megszüntetése lehetetlen.

  Úgy tesznek, mintha az a havi 22.800-Ft olyan nagyon sok lenne.
  Az emberektől pont emiatt vonnak munkavállalói és az ehhez kapcsolódó munkáltatói járulékokat, hogy ha ilyen helyzetbe kerülnek, biztosítottként ne halljanak éhen és legyen ellátásuk.

  A Fidesz kormány közmunkával akarja kiváltani a segélyezést
  , megoldani a teljes foglalkoztatást, amit ők vívmánynak tartanak és úgy is kommunikálnak.

  Hát nem az! Nem vívmány!


  Persze ez számukra a statisztikákban jól mutatna és egy sikerpropaganda is felépíthető rá.
  De ez csak szemfényvesztés.
  Gyakorlatilag azt jelenti, hogy a munkavállalók dolgozhatnak főmunkaidőben, éhbérért!
  Egy család, de még egyetlen ember sem tud megélni havi 50-ezer Ft-ból!
  Aki olyat mer állítani hogy ez az összeg elegendő a létfenntartáshoz, az nem szegény, nem tudja, hogy mi mibe kerül, fogalma sincs a mai magyar valóságról!

  etelosztas1.jpgA közmunkán foglalkoztatottak általában nem csak a kisebbséghez tartoznak, hanem azok a fiatalok, akik iskoláik elvégzése után nem találnak munkát, és az ötven év körüli, dolgos, fehér emberek.
  Sokszor azok a cégek, akik megnyerik a közmunkás foglakoztatási pályázatokat (Önkormányzati Kft.-ék, RT.-k, stb.) kirúgják az addig fő állásban foglalkoztatott dolgozóik zömét és közmunkásokkal pótolják,
  mert a közmunkabért állami költségvetésből fizetik és az nem a foglalkoztatót, vagy önkormányzatokat terheli, így tesznek szert nyereségre, amit egymás között szétoszthatnak, prémiumként felvehetnek, vagy az önkormányzati képviselőként delegált felügyelő bizottsági tagok jutalomként megkaphatnak.

  Már megint nem szól ez másról csak a mutyiról és a kismebrek, a szegények lehúzásáról!

  A kormányzat kihasználja azt, hogy az iskolából kikerült, gyakorlat nélküli fiatalok és az 50 évet betöltött emberek a kutyának sem kellenek.
  Munkahelyek teremtésről szó sincs, hiszen inkább munkahelymegszűnésekről lehet hallani.

  Inkább arról van szó, hogy közmunkában, éhbérért, rabszolgaként dolgoztathatóvá váljanak az emberek tömegei.
  Itt ismét nincs másról szó, csak arról, minél olcsóbban foglalkoztassák a munkavállalókat, jogok nélkül, megfélemlítve.

  Ráadásul pont kormányzati képviselőktől, akik most oly nagyon közmunkapártiak, hallani hátulról nem nyílvánosan olyan nyilatkozatokat, hogy legszívesebben ki irtanák a közmunkásokat, mert keveset dolgoznak.
  Akkor most vívmány, vagy valami más????
  Talán rabszolgamunka?
  Sokan lenézik a közmunkásokat és a közmunkát, pedig a közmunkások zöme a különböző önkormányzati Kft-knél, „városüzemeltetési Kft.”-nél, vagy parkfenntartásnál dolgoznak, virágot ültetnek, takarítják az utcákat, mert ma még hazánkban sokan eldobálják, ami a kezükben van, a csokipapírtól, a flakonokig és bizony sokszor a gazdagok után takarítanak.
  Mert ugye ő méltóságéknál az a szokás, hogy bár a saját területét rendben tartja, de az ott felgyűlt zöld és egyéb kerti hulladékot gátlástalanul kihordja a természetbe, erdőbe, Duna partra, elhagyatottabb fás belterületre, vagy éppen parkba vagy játszótérre.
  És bizony kedves gazdagék, ha ők a közmunkások nem tüntetnék el onnan, magukat, vagy az maguk környezetét ellepné a szemét.
  Aztán sokan belegondolhatnak abba is, hogy a közmunkások között sok a diplomás ember is, és akit le tetszenek nézni azért, mert a parkot gereblyézi pdig lehet, hogy 2-szer magasabb az iskolai végzettsége van, mint önöknek, csak sajnos az élete úgy hozta, hogy közmunkásként kell vegetálnia., mert erre kötelezte őket a maguk kormánya.

  Az is tisztességtelen, hogy az amúgy is nehéz helyzetben levő, a minimálbér és a szegénységi küszöb alatti havi 50-ezer Ft-os közmunkabérből élő családokat a kormány járulékokkal és egy kulcsos adóval sújtja!

  Igen!

  Adót és járulékot vonnak a létminimum alatti foglalkoztatottaktól, a közmunkáért kapott bérből is, amely nem éri el a minimálbér szintjét sem!

  A NÉP meggyőződése:
  Progresszív, többkulcsos adó bevezetésére van szükség!
  A gazdagoknak nagyobb szerepet kell vállalniuk a társadalmi terhek viselésében.

  Az egykulcsos adóval a szegényeket sújtják a kormány azt a bevételkiesést pótolja a szegények megadóztatásával, amely a gazdagok befizetéseiből kiesik, mert nem progresszív az adózási rendszer. • Néhány gondolat az internetadóról, mosószeradóról és az ilyen "kis" adók bevezetéséről és persze a demokráciáról

  Levai_gyorgy.pngSajnos a tüntetést a szocialista kötődésű szatellit-szervezetek szervezték, akik magyarországi megítélése mélyponton van, az aktivisták is hozzájuk igen közel álló személyek és valószínűleg így próbálnak meg több szimpatizánst szerezni.
  Gyakorlatilag a szocialisták (szoc-libek) saját szimpatizánsaikat hívták ki az utcára.
  Gondolom azért azt tudja mindenki, hogy egyik napról a másikra egy újonnan  alakult szervezetnek nem lehet ilyen tömeg a háta mögött.

  Nekünk a NÉP-nek sincs, pedig mi is pár éve már megalakultunk.
  Talán érthető, hogy azért szervezték egyedül ők, mert minden más kisembereket képviselő párt el van nyomva, semmilyen támogatást nem kap, és így pl. tiltakozni sem tud, nemhogy tömegeket megmozgatni.


  Ráadásul ezeknek a szervezeteknek a technikai feltételei is hiányoznak gondolok itt pl egy roppant egyszerű dologra a kihangosításra.


  Enélkül pl. semmilyen megmozdulást nem lehet szervezni.


  Másrészt az un. parlamenten kívüli pártok semmiféle médiafelületet nem kapnak, véleményük kifejtésére.
  Gondolok itt bármelyik írott sajtóorgánumra és a hangosmédára is (TV, Rádió).
  Persze tudjuk, hogy ez azért van, mert a 25-éve a parlamentben ülő elitek ma már nem szeretnék a hatalmat kiengedni a kezükből és félnek, hogy nekik nem lesz jólfizető húsos állásuk.
  Ma azért is olyan kevés a választásokon tapasztalható alacsony részvételi arány, mert az emberek, már nem szívesen szavaznak a 25-éve (egyesek szerint 69-éve) regnáló pártok embereire, hanem szeretnének egy újra szavazni.

  Ezeket az újonnan alakult valóban tőlük független szervezeteket azonban elnyomják, kivéve persze az általuk szándékosan létrehozott szervezeteket, pártokat  amelyeket ők maguk támogatnak, ezeket hívják szatellit pártoknak, vagy szatellit szervezeteknek és ezek tulajdonképpen nem jelentenek valódi alternatívát az emberek számára.
  Rengeteg példát tudnék mondani a szatellitszervezetekre ma parlamenti pártok közül is.

  Attól félnek, hogy ha egy "új" tényleg az embereket képviselő párt ismerté válna a médián keresztül, akkor az emberek rájöhetnének, hogy nem csak a nagy pártok és szatellit-szervezeteik léteznek és az is elképzelhető, hogy nem rájuk szavaznának az emberek, hanem egy emberibb pártra, és ..... ezt nem akarja a valódi hatalom........mert nekik az nem érné meg.

  Ez a magyarázata annak, hogy az olyan kis pártok mint mi, miért nem kaphatunk semmilyen médiafelületet sehol, és nem tudunk tüntetni sem, sem pedig megmozdulásokat szervezni, pl. az internetadó ellen sem.
  Még belemehetnénk a választási törvény által biztosítot hátrányokra, és különböző büntetésekre, de talán azokról majd egy kicsit később.
  Nos ez ám a dekorácia!

  Térjünk vissza az internetadóra és a hozzá hasonló "kis" adókra:


  Persze mindenki ellenzi az újabb adók bevezetését a jobboldali pártok küzül is (pl. mi is ellenezzük), úgy az internetadó, a mosószerekre kivetett adó csipsz adó, stb., mert tudjuk, hogy az ilyen "kis" adókkal sajnos igencsak megtudják keseríteni a kis emberek mindennapjait.


   


  Sajnos sok kisember havi 50-ezer Ft-ból tengődik és őket viselik meg legjobban ezek a "kis" adók.


  Az ő zsebükből a fizetések arányát tekintve  a legtöbbet az zsebükből vesz ki a kormány ezen adók bevezetésével.


  A probléma abból is ered, hogy ma már minden ügyintézést elektronikusan követel meg a kormányzat, de ezen kívül a különböző munkáltatók, ill. fejvadász cégek is emailban küldött és Europass-os önéletrajzokat követelnek meg, amelyekhez bizony internethozzáférés szükséges.


  Megemlíthetném, hogy ugyanezen fejvadászcégek, álláshírdetések vagy munkaügyi portálok, nagy része is az internetről érhető el, így érthető, hogy a kispénzű emberek is kénytelenek internetszolgáltatást vásárolni.
  Így bizony őket nagyon is terheli ez az adó.


   


  Nem beszélve arról, hogy a szolgáltatók, csomagban árulják szolgáltatásaikat olcsóbban, azaz telefon, internet és televízió egyben.
  Ugye ma már a telefont nem kell senkinek elmagyarázni, hogy miért szükséges.


  Sokan azt mondhatnák, hogy akkor minek a TV. hát mert a kisemberek más szórakozást nem engedhetnek meg maguknak, sokaknak egyedül a televízió jelenti az egyetlen szórakozási lehetőséget és ablakot a külvilágra, persze az internettel együtt.
  Az tudni való, hogy hiába vezetnék be pl. a színházadót, vagy a hangverseny adót (ami talán érthetőbb lenne) az nem érintené az alacsony bérből élő kisembereket , ráadásul nem is jelentene nagy bevételt, mert akik ma színházba és hangversenyekre tudnak járni, ill. annak költségét megengedhetik maguknak az egy igen szűk réteg, ugyanez a helyzet a mozikkal is.
  Így az a legszörnyűbb, hogy ezzel az adóval a legszegényebb rétegeket sújtják és ezekről a rétegekről húznak le mégtöbb "bőrt".

  Ráadásul az köztudott, hogy ezeknek a rétegeknek az érdekérvényesítő képessége a nullával határos, azt is talán inkább alulról közelíti meg.


  Minden jog fenntartva.


  Lévai György
 • Gondolatok, kérdések az elmúlt 25-évről

  Óceán átúszás Olvasgatva a különböző politikai erők írásait, tulajdonképpen nagy dilemma elé kerültem, talán nem is annyira dilemma, hanem elgondolkodtatam az itt vitatkozó tulajdonképpen akárhány mai, vagy éppen ha úgy tetszik 25-éve hatalmon volt, vagy levő parlamenti "elittel" és azok képviselőivel, ill. képviselőik mondandójával kapcsolatban.

  A problémám a következő és ezzel kapcsolatban az alábbi kérdések merültek fel bennem:   - Az elmúlt 25-évben mindegyik erő csak önmagát képviselte a parlamentben és a nagytőkét védte?
  - Mindegyik erő elprivatizálta az országot, vagy éppen hagyta elprivatizálni.?
  - Mindegyik erő súlyos megszorításokat vezetett be, vagy súlyos terheket helyezett az emberek nyakába?
  - Egyetlen erő sem volt képes valódi munkahelyeket teremteni?
  - Melyik is volt az az erő, amelyik a tömeg közé lövetett és lovasrohamozott 2006-ban?
  - Melyek is volt azok az erők, amelyik kivetté az Alkotmányból az alanyi jogon járó nyugdíj és egészségügyi ellátásra   vonatkozó kitételt?
  - Melyek is voltak azok az erők, amelyek az elmúlt 25-év alatt a Munka Törvénykönyvét cselédtörvényé alakították?
  - Talán mindegyik erő, ahol érte ott mutyizott az eltelt 25-év alatt talán kicsiben és nagyban is?
  És még sorolhatnám a kérdéseimet napestig.

  Szóval miért is kéne nekünk embereknek benneteket támogatni, akiknek töbször megvolt a lehetősége, hogy bizonyítson az elmúl 25-év alatt?
  Szerintem ti már bizonyítottatok mindahányan!

  Nem gondoljátok-e úgy, hogy talán ideje lenne félrevonulnotok úgy mindenstől, és átengedni a helyeteket egy tisztességesebb csapatnak?
  Az én véleményem szerint előbb vagy utóbb, így vagy úgy erre egyébként is kénytelenek lesztek, mert az az eszmerendszer, amit képviseltetek széthullik, és vele együtt azok a pártok is, amelyek ezt az eszmerendszert viszik tovább.
  Persze ezzel lehet vitatkozni de a széthullás már megkezdődött és a pártjaitoknál bizony már tapasztalható, először az úgynevezett baloldal esett darabokra, de ugyenez fog történni az úgynevezett jobboldallal is.
  Hogy miért?
  Mert mint mondtam, kézzelfogható különbség nincs a mai parlamenti oldalak között, és mindegyik mögött a nagytőke áll, amelynek érdekeiért mind komolyan síkra is szálltok.

  Kérlek tegyétek fel a kérdést magatoknak, hogy talán nem lenne-e jobb emelt fővel távozni?


  Mint már említettem a mi pártunk, a Nemzeti Értékelvű Párt egy független emberközpontú párt, amely nem tartozik bele a mai magyar parlamenti nómenklatúrába.
  Mi egy teljesen új irányt képviselünk, mi egy emberi, emberközpontú magyar társadalomban látjuk a jövőt.


| Közzététel dátuma:Mon, 18 Jun 2018 06:10:56 +0200
Vissza a hírforrás lisáhozFigyelem az oldalon megjelenő írásokban szereplő helyek, adatok, dátumok, életrajzi adatokban szereplő átfedések, vagy simán csak átfedések, pusztán a véletlen művei, szüleményei ! Az, hogy a blogon megjelent cikkekben szereplő emberek ugyanazon a helyen éltek, dolgoztak vagy ugyanabba az iskolába jártak szintén csak a véletlen szüleményei.
Minden az ilyen adatokból levont összefüggés, vagy következtetések pusztán a véletlen művei !

Hírek átvehetőek ezen rss hírforrások használatával.
rss1.0
rss2.0
rdf