Lévai György a NÉP elnökének oldala

Nyílt levél a Jobbik vezetésének!
Írta: kedd 27 március 2012 - 08:25:14 |

{FBLIKENEWS}
 Tisztelt, vagy egyre kevésbé tisztelt Jobbikos vezetők! 

Murányi és Novák zászlót éget
Köztudott, hogy önök minden kommunikációjukban azt hírdetik, hogy ki kell lépni az Európai Unióból, erről szólt Vona Gábor és Morvai Krisztina több fórumon is, és a médiákban is elhangzott nyilatkozataik is erről szólnak.


Önök a "mega" rendezvényükön nagy csinnadrattával még az Euróapi Uniós zászlót is elégették!


A minap arról kaptunk értesítést, hogy az önök OVB delegáltja leszavazta az Európai Unióból való kilépésre vonatkozó aláíróívek hitelesítését.

"Amint a  videón láthatjátok, hallhatjátok, itt nem jogi, hanem politikai döntés történt. Végtelenül sajnálatos, hogy idáig jutottunk. Nem az a baj, hogy jogilag érvelni képtelen emberek állnak le vitázni, hanem az, hogy nem is értik, amiről beszélnek.

És még egy dolog sajnálatos: az OVB egyhangúan határozott az elutasításról. Van egy párt Magyarországon, amelyik EU-ellenesnek, radikálisnak mondja magát. Ez a Jobbik.

Ma egyértelművé vált: egy dolog beszélni a magyar érdekek védelméről, és egy egészen más dolog tenni is érte.

A Jobbik csak beszélni tud, tenni nem!

Persze, ez nem váratlan, mert a pártrendszer természetes következménye.

Olvass tovább: http://halaszjozsef.webnode.hu/blog/"


Azért is állunk értetlenül és csalódottan a Jobbik hazafiasnak egyáltalán nem nevezhető tettei és tevékenysége előtt, mert ezek szöges ellentétben állnak az Európai Unió megítélésével kapcsolatban.
Egy dolog populizmus miatt zászlót égetni, mert ez aktuálisan a "jól hangzik" "radikális" politika része - és egy teljesen más dolog tenni is az ellen, ami ellen beszélünk.
Persze jól tudjuk azt is, hogy jobbikos képviselők ott ülnek az Európai Unió parlamentjének padsoraiban.

Önmagában csak ezért is furcsáljuk a Jobbik tevékenységét, mert önök a saját munkehelyének, "kenyéradó gazdáinak" zászlaját égetik el, beszélnek ellene - amikor köztudott, hogy önök közül többen onnan kapják a pénzüket.
Szorgalmasan be is lépkednek különböző, európainak kikiáltott pártokba, mint pl. Morvai Krisztina esetében is történt. Igaz, hogy az is egy kicsit bal horogra sikeredett, mert "véletlenül" Jan Slota és Sesej vajda is oda lépett be, róluk pedig köztudott, hogy magyargyűlölők.
Az is igaz, hogy "nagy tagadások" közepette Morvai Krisztina kilépett onnan. 
Már önmagában az is furcsa, hogy miért kellett neki kilépni onnan, ha a tagja sem volt annak a pártformációnak?

Több kérdés is felmerült bennünk ezzel az újabb üggyel kapcsolatban, amit megosztanék önökkel:
a Jobbik látszólagos E.U. ellenessége és Magyarország Európai Unióból való kilépést látszólagosan legjobban szorgalmazók kapcsán, ill. azok fő szószólóival, vagy legalábbis ennek a színháznak a rendezőivel, ill. azzal az oldallal, amit  önök előszeretettel saját maguknak vindikálva "magyar nemzeti oldalnak" neveznek, természetesen ezt a "MANO" jelzőt csak és kizárólag a Jobbikra értve.


Az önök pártja, a Jobbik tulajdonképpen mit akar, vagy mit szeretne csinálni az Európai Unióban?
Az már mindenki számára világossá vált, hogy onnan kilépni nem akarnak, zászlóégetés ide, vagy oda...

Mikor jön el az az idő, amikor önök nyílt lapokkal kezdenek el játszani, és nem csak a saját szavazóikat és az embereiket vezetik félre a kommunikációjukkal?
Persze tudjuk, hogy önök mindent felvállalnak, ami önöknek "jól hangzik", és éppen segít politikai mélypontjukon, amely talán egy fél százalékot lendíthet a megítélésükön - igaz az önök számára nincs tartalom mögötte, önöknek csak a hangzás a lényeg.

Miért van az, hogy a jobbik ugyanúgy kettős játékot üz, és kettős mércét alkalmaz szinte mindenben, úgy az Európai Unióra vonatkozóan, mint a többi hazafias szervezettel szemben, mint az önök állítólagos liberális ellenfelei?
A Jobbik sem különb náluk, vagy még talán náluk is rosszabb, ki tudja....
Miért van az, hogy a prominenseik másról beszélnek a médiában, és mást tesznek a gyakorlatban, és teljesen mást képviselnek?

A mostani példa is ennek a kettős játéknak a tiszteletreméltó bizonyítéka.
Elégetik az E.U.-s zászlót, és sorozatosan kampányolnak az E.U.-ból való kilépés mellett, majd valaki bead egy sor aláírásgyűjtő ívet az Európai Unióból való kilépésre vonatkozóan, és önök azt természetesen leszavazzák az OVB-ben.
Tudják az a furcsa az egészben, hogy az önök jobbikos OVB tagja akár tartózkodhatott is volna, vagy nemmel is szavazhatott volna, akkor is leszavazta volna az OVB; ergo nem volt szükség az önök jobbikos OVB tagjának a támogató szavazatára. Talán még a tartózkodásra is lusta volt, vagy nem egyeztetett netán a vezetéssel?
Talán túl hirtelen kellett dönteni, és ez lett az eredmény?
Nevetséges - kutyakomédia, de azokból is az a fajta, amelyben sakálok és hiénák tépik szét az embert.
Először nem tudtuk, hogy sírjunk, vagy nevessünk magukon, de végülis egyszerre mindkettő mellett döntöttünk - azonban nem a nevetéstől sírunk, hanem a sírástól nevetünk.

Ezek után már csak egy kérdés maradt:

Kit vagy mit képvisel egyáltalán a Jobbik?

forrás: Link


Hírek átvehetőek ezen rss hírforrások használatával.
rss1.0
rss2.0
rdf


Oldal létrehozási idõ: 1.7685 másodperc, 0.2862 lekérdezési idõ.