Lévai György a NÉP elnökének oldala

Egyéb
A földrengés a gazdaságot is kétvállra fektette
Írta: hétfő 14 március 2011 - 11:52:34 |

Tetemes mennyiségű jent dobott piacra a japán jegybank, esett a tokiói tőzsde.

Rekordmennyiségű, 85,5 milliárd dollár értékű jent dobott piacra hétfőn a japán központi bank, hogy megnyugtassa a pénzpiacokat, miközben a tokiói értéktőzsde meredek eséssel nyitott a távol-keleti szigetország északkeleti részét sújtó földrengés és szökőár utáni első kereskedési napon.

Fotó: hirado.hu

Az irányadónak tekintett Nikkei 225 index a kereskedés első 40 percében 5,17 százalékot esett, mert a természeti csapás kiváltotta aggodalmaktól vezérelve sokan egyszerre igyekeztek szabadulni az értékpapíroktól.Becslések szerint több tízmilliárd dollárra rúghat a földrengés és az azt követő szökőár okozta károk helyreállítása Japánban.
Szakértők szerint súlyos csapás ez az ázsiai ország egyébként is gyengélkedő gazdaságának.Közben három nagy japán autógyártó, a Toyota, a Honda és a Nissan bejelentette, hogy hétfőtől átmeneti időre fölfüggeszti a termelést összes belföldi üzemében.

Szerző: MTI, Eco, vg.hu


Figyelem az oldalon megjelenő írásokban szereplő helyek, adatok, dátumok, életrajzi adatokban szereplő átfedések, vagy simán csak átfedések, pusztán a véletlen művei, szüleményei ! Az, hogy a blogon megjelent cikkekben szereplő emberek ugyanazon a helyen éltek, dolgoztak vagy ugyanabba az iskolába jártak szintén csak a véletlen szüleményei.
Minden az ilyen adatokból levont összefüggés, vagy következtetések pusztán a véletlen művei !

Hírek átvehetőek ezen rss hírforrások használatával.
rss1.0
rss2.0
rdf