Lévai György a NÉP elnökének oldala

Közélet
Gyorsabban kerülhetünk az utcára ősztől
Írta: szombat 07 május 2011 - 17:52:35 |

Várhatóan ősszel módosul a végrehajtási törvény, amelynek eredményeképpen rövidülhetnek a végrehajtási határidők - mondta a Fidesz-KDNP népjóléti kabinetjének vezetője pénteken A társasházak jogi szabályozásának problémái című budapesti konferencia szünetében, írja az MTI. 
.

A kereszténydemokrata Nagy Kálmán sajtótájékoztatóján a változtatás szándékát azzal indokolta: az egyik fő probléma az, hogy ma a társasházak érdekérvényesítése sokszor több pénzbe kerül, mint amennyi a végrehajtásban szereplő összeg. Továbbá a végrehajtásokat túl könnyen lehet felfüggeszteni, elhúzni, és "szinte reménytelenné tenni". Az a helyzet sem tartható fenn, hogy vannak, akik évekig nem fizetnek közös költséget - mutatott rá. Számukra szerinte olyan élethelyzetet kell keresni, amelyben fenn tudják tartani magukat. 

A jogszabály-módosítással - az elképzelések szerint - rövidebb lehetne a végrehajtás, szűkülhetnének a határidők, és nem lehetne például azért felfüggeszteni a folyamatot, mert kifogást emelnek a végrehajtó személye ellen - ismertette a kormánypárti politikus, aki szerint legkorábban szeptemberben tárgyalhatja az Országgyűlés a törvénymódosítást. 

Nagy Kálmán kiemelte: ma Magyarországon mintegy kétmillióan élnek társasházakban, ezek működésének szabályozása pedig a társadalom egyik legfontosabb problémája, amelynek megoldására széles körű konzultációra van szükség. Kitért arra is, hogy a moratórium közeljövőbeli megszűnésével "hatalmas gondokat fog jelenteni" bizonyos élethelyzetek rendezése úgy, hogy az érintett lakó is elfogadható lehetőséghez jusson, és a társasház se károsodjon. 

A KDNP-s képviselő kérdésre szólt a bedőlt lakáshitelekről is, amellyel kapcsolatban hangsúlyozta, hogy a jelenlegi helyzetben minden szereplőnek - a bankoknak, az államnak és a tartozó félnek is - megvan a maga felelőssége.

Forrás: Portfólió


Figyelem az oldalon megjelenő írásokban szereplő helyek, adatok, dátumok, életrajzi adatokban szereplő átfedések, vagy simán csak átfedések, pusztán a véletlen művei, szüleményei ! Az, hogy a blogon megjelent cikkekben szereplő emberek ugyanazon a helyen éltek, dolgoztak vagy ugyanabba az iskolába jártak szintén csak a véletlen szüleményei.
Minden az ilyen adatokból levont összefüggés, vagy következtetések pusztán a véletlen művei !

Hírek átvehetőek ezen rss hírforrások használatával.
rss1.0
rss2.0
rdf