Lévai György a NÉP elnökének oldala

Békés megyében dolgozik tovább Samu Tamás Gergő
Írta: szombat 14 május 2011 - 09:16:47 |

{FBLIKENEWS}
A Jobbik Békés megyei elnökeként és a megyei közgyűlés tagjaként dolgozik tovább a jövőben Samu Tamás Gergő, akinek szerdán kellett lemondania a parlamenti mandátumáról — jelentette be csütörtökön sajtótájékoztatón Novák Előd pártalelnök.


Samu Tamás Gergő

Az eseményen, amelyen a leköszönt képviselő és a helyét a parlamentben átvevő Jámbor Nándor is részt vett, Novák Előd elmondta, hogy helycserét hajtanak végre: Jámbor Nándor, aki a párt Békés megyei alelnöke is, lemond a megyei közgyűlési helyéről, ezt veszi át Samu Tamás Gergő.

Samu Tamás Gergő szerdán mondott le országgyűlési képviselői mandátumáról. A politikus azt követően hozta meg elhatározását, hogy Fővárosi Bíróság kedden hivatalos személy elleni erőszak miatt jogerősen felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte őt.

A Jobbik alelnöke az MTI kérdésére azt mondta, nem érzik visszásnak, hogy egy jogerős bírói ítélet után is számítanak Samu Tamás Gergő munkájára. „Nem egy köztörvényes bűnözőről van szó, hanem egy megfelelően felkészült szakemberünkről, akinek a munkájával eddig is elégedettek voltunk” — fogalmazott Novák Előd.

Hozzátette, a hatályos törvények szerint sincsen akadálya annak, hogy Samu Tamás Gergő önkormányzati képviselőként dolgozzon. Kitért arra is, hogy a politikus tanácsadóként a frakció mellett is elláthat feladatokat. Őt egyébként nem tartják bűnösnek, mert tettét a 2006 őszi események szerves folytatásának látják. „Úgyhogy büszkék vagyunk rá és számítunk a további munkájára” — jelentette ki az alelnök.

Jámbor Nándor jelölése mellett érvelve azt mondta, hogy őt tartják a legalkalmasabbnak a Békés megyei politikusaik közül. Felhívta a figyelmet arra, hogy a tavalyi országgyűlési választáson Samu Tamás Gergő után ő érte el a legjobb eredményt a megyében. Egyúttal emlékeztetett: pártjuk tagjai nem lehetnek egyszerre parlamenti és önkormányzati képviselők.


Jámbor Nándor 1991-ben tért haza Németországból

Ezt követően Samu Tamás Gergő megköszönte, hogy továbbra is számítanak a munkájára. További feladatairól beszélve elsősorban a munkahelyteremtést említette, mert Békés megyében kirívóan magas a munkanélküliség. Jámbor Nándor sajnálatának adott hangot amiatt, hogy Samu Tamás Gergőnek le kellett mondania mandátumáról. Úgy fogalmazott, hogy ez az eset "semmilyen relációban nem áll azokkal a bűnökkel, amelyeket korábbi MSZP-s politikusok követtek el".

A kétgyermekes orosházi vállalkozó, aki 2003 óta tagja a pártnak, önmagáról annyit mondott, hogy a Békés megyében szerzett tapasztalatokkal át tudja venni Samu Tamás Gergő helyét, de továbbra is számít a volt képviselő segítségére.

Forrás: Metropol.hu

Idézet hozzászólásokból:
forrás: Oroscafe.hu
dagx szerint:
Tisztelt Jámbor úr!
A Samu Tamás Gergő helyére kerül be Ön a Parlamentbe, akinek azért kellett lemondania, mert a bíróság köztörvényes ügyben jogerősen felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte. Viszont most olvasom, hogy a Samu úr annyira azért mégsem távozik, hiszen éppen az Ön helyét veszi át a Békés megyei közgyűlésben. Vagyis a Jobbik egy felfüggesztetten elítéltet küld a megyéhez. Önnek – úgyis, mint a Jobbik megyei alelnökének – erről mi a véleménye? Ez az az erkölcsi tisztaság, amiről beszélnek?
való vilkág szerint:
dagx!Erkölcsi tisztaság??? Ugyan már. Nálunk? Minden szentnek maga felé hajlik a keze.Ön látott már olyan politikust hazánkban aki ez alól kivétel, aki önként lemondott volna a mannáról? Nálunk megélhetési politizálás folyik, és ez alól egyik párt sem kivétel.Ez nem Németország ahol azért mondott le nem rég a védelmi miniszter mert a doktori disszertációjába egyszerűen beemelt pár szövegrészt más szerzőktől, és ezt elfelejtette feltüntetni.Hírek átvehetőek ezen rss hírforrások használatával.
rss1.0
rss2.0
rdf


Oldal létrehozási idõ: 3.1862 másodperc, 1.7274 lekérdezési idõ.