Lévai György a NÉP elnökének oldala

Magyar vagyok
Írta: hétfő 22 szeptember 2014 - 16:30:25 | Hozzászólás: 0


enyem.jpgMagyar vagyok

Magyar vagyok, magyar. Magyarnak születtem.
Magyar nótát dalolt a dajka felettem.
Magyarul tanított imádkozni anyám
És szeretni téged, gyönyörű szép hazám!

Lerajzolta képed szívem közepébe,
Beírta nevedet a lelkem mélyébe,
Áldja meg az Isten a keze vonását!
Áldja meg, áldja meg magyarok hazáját!

Széles e világnak fénye, gazdagsága
El nem csábít innen idegen országba,
Aki magyar, nem tud sehol boldog lenni!
Szép Magyarországot nem pótolja semmi!

Magyarnak születtem, magyar is maradok,
A hazáért élek, ha kell, meg is halok!
Ringó bölcsőm fáját magyar föld termette,
Koporsóm fáját is magyar föld növelje!

(P.L.)

http://levaigyorgy.info
http://nep-part.huAnkara nekimegy a Israelnek, ha megtámadják a segélyhajókat
Írta: szombat 21 május 2011 - 19:41:35 | Hozzászólás: 0


A török kormány óva intette Izraelt, nehogy támadást intézzen a Gázai övezet lakosságának segélyt szállító újabb flottilla ellen. Egy évvel ezelőtt kilenc török jogvédőt lőttek le egy segélyhajón a zsidó állam kommandósai.

segélyhajó


Törökország "kellő választ" fog adni, amennyiben Izrael "újból provokációt követne el a nyílt tengeren" – figyelmeztetett Ahmet Davutoglu török külügyminiszter szombaton. 


Az Egyesült Államok és Izrael felszólította a török kormányt, hogy akadályozza meg az újabb hajókonvoj indulását. Ankara azonban ezt elutasítja, arra hivatkozva, hogy nem kormányzati szervezetek akciójáról van szó, amelybe a kormány nem avatkozhat be.

A török kormány nem adhat utasításokat a civil társadalomnak – hangoztatta az NTV adásában Davutoglu külügyminiszter. A fő problémát a Gázai övezet köré vont "törvénytelen" izraeli blokád jelenti.

Hunhír.info - mti"Leszázalékolták" a világelsőt
Írta: szerda 11 május 2011 - 11:10:10 | Hozzászólás: 0

"Leszázalékolták" a világelsőt

Papíron hároméves kora óta volt rendőr a nyugdíjba vonult elitkommandós

Negyvenéves korában – 2007-ben – ment nyugdíjba a rendőrségtől a paksi Farsang János, aki tavaly ősszel nyerte meg az egyéni versenyt a különlegesen képzett rendőri egységek világbajnokságán.A lapunk birtokába került dokumentum szerint az ügy pikantériája, hogy Farsang 2007. október 1-jei dátummal az elsőfokú felülvizsgáló orvosi bizottság révén „megváltozott egészségügyi állapota” miatt (40 százalékos munkacsökkenéssel) hivatásos szolgálatra nem alkalmas minősítést kapott, és 2007. október 31-én megszüntették szolgálati viszonyát. Ezt követően egészségügyi állapota alapján nyugállományba helyezték.

A Népszabadság tavaly novemberben hírt adott arról, hogy az orlandói SWAT Round Up világversenyen egyéniben diadalmaskodó, 43 éves Farsang János már nyugdíjba vonult. A viadalon tavaly 42 versenyző állt rajthoz, egy lövészeti feladatokkal tarkított, különleges vizes-mocsaras akadálypályát kellett leküzdeniük.

Farsang János nyugalmazott rendőr zászlós 1967-ben született. Az említett dokumentum szerint 1992 február jában kérte felvételét a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság hivatásos állományába. 1992 májusától kinevezték a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Központi Közbiztonsági Szervek Neut ron Bevetési Alosztály állományába felszámolónak, őrvezetőként. Egy év múlva tizedes lett. 1995 januárjában soron kívül őrmesterré léptette elő a megyei főkapitány. 1995. májusi hatállyal törzsőrmesterré, 1999 májusától pedig főtörzsőrmesterré léptették elő.

Mint megtudtuk, 2000. november 20-tól december 11-ig a megyei főkapitány szolgálatmentességet engedélyezett neki a SWAT-világbajnokságra való felkészülés érdekében. Egy 2004. április 2-án kelt parancsban szolgálati idejének kezdetét 1972. május 2-ra módosították. 2005-ben soron kívül zászlóssá léptette elő a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője. 2005. május 6-án a szolgálati idő nyugdíjösszegének rögzítését rendelték el, és megállapították 32 év szolgálati idejét. „2006. január 16-ával szolgálati idejének kezdetét 1971. 05. 02-re módosították. 2006. december 20-án 1970. május 02-re módosították a jubileumi jutalom megállapításához előírt szolgálati idejét” – olvasható a birtokunkba került dokumentumban.

Úgy tudjuk, Farsang János nyugállományba helyezését követően is aktívan sportol, futballozik. Többször is részt vett Orlandóban a SWAT-világbajnokságon, nyugállományba vonulása után egyéni indulóként első ízben 2., utána 6., harmadszorra pedig 1. helyezett lett a NASA egyik munkatársa előtt.

Szerettük volna megkérdezni a világbajnoktól, milyen egészségügyi probléma miatt ment negyvenévesen nyugdíjba, ám sajnos nem értük el.

Mivel Farsang Jánoshoz hasonlóan számos rendőr mehetett nyugdíjba negyvenéves kora környékén megváltozott egészségügyi állapota miatt, érdeklődtünk az Országos Rendőr-főkapitányságon (ORFK), hogy az elmúlt öt évben országos szinten hányan éltek a jogszabályban foglalt lehetőséggel. Az ORFK sajtóosztálya tegnap délután nem adott részletes választ a kérdésünkre, ezt ígéretük szerint a napokban teszik meg.

Forrás:
MH-információ

Puccsal fenyegetnek a rendvédelmisek
Írta: szerda 11 május 2011 - 08:00:34 | Hozzászólás: 0

Puccsal fenyegetnek a rendvédelmisek

Elkövetkezhet az az idő, amikor szakszervezeti vezetők nem tudják egy-egy demonstráció békés jellegét biztosítani - jelentette a rendvédelmi dolgozókat képviselő bizottság vezetője. Ez csak azért furcsa, mert - gondoljunk csak bele - mi lett volna, ha ez a biztosan 100 százalék magyar ember azt mondja a Gyurcsány-diktatúra idején: elképzelhető, hogy rendvédelmisek nem verik szét meg a tüntető magyarokat.
Kónya Péter közölte: a Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetségének (FRDÉSZ) elnöke kijelentette: nagyobb várakozással tekintettek a tárgyalások elé.

Hunhír.info kommentár:
Az egész rendszer azért rossz, mert nem volt rendszerváltás. Ha a 40 éves korában nyugdíjba ment bolsevik rendőr megteheti, hogy a hatalmas lóvé mellett még visszafoglalkoztatják, és közben nyugodtan uszíthat a "csőcselék" meg a Fidesz ellen, meg hangoztathat szélsőségesen liberális nézeteket, és nincs semmi retorzió, akkor tényleg korhadt, rohadt ez az egész. Nem tudjuk, hogy mi van azokkal a rendvédelmisekkel, akik kiszolgálták a Gyurcsány-diktatúrát, akik a tüntetőket eltaposandó fideszes férgeknek nevezték, akik azzal a rémhírrel uszították az állományt 2006-ban, hogy rendőrlányok torkát vágták el a hazafiak. Hallgatnak, mint szar a fűben, s közben lehet, hogy ők verik a legjobban most a tamtam-dobot. Teljes átvilágítást, B-listát, a gyurcion kövületekkel le kell végre számolni!

Forrás: Hunhír

Kiterjesztik a 98%-os különadó-törvényt
Írta: csütörtök 05 május 2011 - 09:03:00 | Hozzászólás: 0Lapértesülések szerint a Fidesz arra készül, hogy az országgyűlési képviselőkön túl a megyei közgyűlések elnökeire is kiterjessze a sokat vitatott jogszabályt.

A Népszabadság szerint a döntés a Fidesz legutóbbi frakcióülésén született meg. A törvénymódosítást ugyan még nem adták be, de a lap névtelen forrásból származó információi szerint ez hamarosan megtörténik, így a különadó-törvényt a parlamenti képviselőkre és a távozó megyei közgyűlési elnökökre is kiterjesztik majd.

Nemrég  az Országgyűlés Hivatala és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal is úgy értelmezte a jogszabályt, hogy annak értelmében az országgyűlési képviselőknek nem kell a különadót megfizetniük végkielégítéseik után, mivel ők speciális munkaviszonyban állnak. Kósa Lajos erre reagálva úgy nyilatkozott, hogy a kormánypárti frakció szerint a törvény egyértelműen vonatkozik a honatyákra is.
 

 forrás: Bombahír


Oldal:  [1] 2 3 4

Hírek átvehetőek ezen rss hírforrások használatával.
rss1.0
rss2.0
rdf


Oldal létrehozási idõ: 1.3563 másodperc, 0.2310 lekérdezési idõ.