Lévai György a NÉP elnökének oldala

Morvai jött, látott, hallgatott
Írta: csütörtök 05 május 2011 - 08:49:51 |

{FBLIKENEWS}
Vérszegényre sikerült Morvai Krisztina gyöngyöspatai szereplése.
Leruccant a faluba, cseverészett a helyiekkel, de gyakorlatilag semmit nem mondott. Ilyen vagy olyan megközelítésben, de többre számítottunk.


Úgy tűnik, nem született még meg a válasz a hogyan továbbra, kihasználják a kéthetes keretet. (Mint ismert, a Jobbik a húsvét hétvégi események bejelentése szerint két hétre húzta vissza a periszkópot, úgymond „átadva a terepet a kormánynak két hétre”.)
Addig kitöltik az időt Morvaival. Nem mond ugyan semmit, de EP képviselő, hát figyelnek rá. Addig sem azt firtatják, hogy miért nem tartják be az ígéreteiket, miért nem védik meg a hátrahagyott helyieket, és miért hagyják cserben szövetségeseiket.
 

De utána mi lesz? Csendben eltűnnek a balfenéken? Vagy belökik az embereiket a (már készülő) újabb provokációba? Zsákutca. Még akár lehetne kiút. Ahhoz viszont elszántság kellene!

Bükkfalvi Roland – Jövőnk.info nyomán


Így kell ezt: a lengyelek beintettek kárpótlásnak
Írta: péntek 18 március 2011 - 12:14:57 |

{FBLIKENEWS}

A lengyelek annak idején az államadósságot is sikeresen újratárgyalták, most pedig úgy döntöttek: nem tartják el erejükön felül a rajtuk csüngő népeket. A rossz gazdasági helyzetre hivatkozva a lengyel kormány felfüggesztette a kárpótlások kifizetését célzó intézkedéseket. A példa tehát adott.
Varsó - Tulajdonuktól megfosztott zsidók és más csoportok tagjai élesen bírálták a lengyel kormányt, mivel az felfüggesztette azon tervének végrehajtását, amelyek alapján a II. Világháború és az azt követő kommunista időszakban elvett javak fejében jóvátételt nyújtott volna.

Miroslaw Szypowski, egy jóvátételért küzdő lengyel csoport vezetője kedden elmondta az AP hírügynökségnek, hogy csoportjának tagjait "kiábrándította" a döntés, amit elfogadhatatlannak tartanak - közölte, mintha csak Ábrahám leszármazottai arról lennének híresek, hogy azonnal fizetnének mindenkinek bármennyit.

Donald Tusk lengyel miniszterelnök kormánya múlt héten felfüggesztette a munkát azon a törvényen, amely a tulajdonuktól megfosztottak számára nyújtott volna kárpótlást. A döntés indokaként azt hozta fel, hogy a költségvetés jelenlegi helyzete, a növekvő deficit nem teszi lehetővé ilyen kifizetések végrehajtását.

Nálunk szerencsére nincs ilyen probléma. Minden pályázatnál pluszpontokat ér, ha az valamilyen módon előnyt nyújt a cigányoknak, a MAZSÖK (Magyarországi Zsidó Örökség Közalapítvány) állami pénzből való kitömését minden évben biztosítja a gazdasági szabadságharcát vívó forradalmi kormány. A Rádió C idén 36 millió forintot kapott a központi költségvetésből, a Magyarországi Cigányokért Közalapítvány majd' 400 milliót, az Országos Cigány Önkormányzat 267 milliót, az antiputri program 500 milliót, a Roma ösztöndíj programok 1 milliárdot, a MAZSÖK csaknem 900 milliót, de még lehetne sorolni.

A Trianon múzeum 50 milliós támogatása ehhez képest igen sovány, a kiskunmajsai 56-os múzeum semmit sem kapott.
Ezzel szembeállítva igazán nagy a kontraszt a lengyel kormány intézkedésével szemben, amit a Zsidó Világkongresszus (WJC) és a Zsidó Jóvátételi Világszervezet (WJRO) vezetője, Ronald S. Lauder is közvetített.

-Lengyelország most azt mondja számos idős háború előtti tulajdonosnak, hogy nincs előrelátható reményük arra, hogy akár csekély mértékű igazságot is szolgáltassanak nekik elvett tulajdonuk miatt - mondta Lauder.

A kommunista és főként a német uralom alatt elvett javak értékét Szypowski mintegy 25 milliárd euróra becsüli a volt tulajdonosok elmondása alapján.

(Yahoo News nyomán Szent Korona Rádió)


A földrengés a gazdaságot is kétvállra fektette
Írta: hétfő 14 március 2011 - 10:52:34 |

{FBLIKENEWS} Tetemes mennyiségű jent dobott piacra a japán jegybank, esett a tokiói tőzsde.

Rekordmennyiségű, 85,5 milliárd dollár értékű jent dobott piacra hétfőn a japán központi bank, hogy megnyugtassa a pénzpiacokat, miközben a tokiói értéktőzsde meredek eséssel nyitott a távol-keleti szigetország északkeleti részét sújtó földrengés és szökőár utáni első kereskedési napon.

Fotó: hirado.hu

Az irányadónak tekintett Nikkei 225 index a kereskedés első 40 percében 5,17 százalékot esett, mert a természeti csapás kiváltotta aggodalmaktól vezérelve sokan egyszerre igyekeztek szabadulni az értékpapíroktól.Becslések szerint több tízmilliárd dollárra rúghat a földrengés és az azt követő szökőár okozta károk helyreállítása Japánban.
Szakértők szerint súlyos csapás ez az ázsiai ország egyébként is gyengélkedő gazdaságának.Közben három nagy japán autógyártó, a Toyota, a Honda és a Nissan bejelentette, hogy hétfőtől átmeneti időre fölfüggeszti a termelést összes belföldi üzemében.

Szerző: MTI, Eco, vg.hu


Odébb tolta a földrengés Japánt, megváltozott a Föld forgása is
Írta: hétfő 14 március 2011 - 10:46:22 |

{FBLIKENEWS} A földrengés Japánban olyan erős volt, hogy megváltozott a Föld forgása.


A nap rövidebb lett,  és Japán már valahol máshol van, mint korábban. A Richter-skála szerinti 8,9 tizedes földmozgás és az azt követő óriási szökőár egész  településeket törölt el a föld színéről. A rengés 2,5 méterrel odébb tolta a legnagyobb japán szigetet, a Föld tengelyét pedig elmozdította, - mondta Kenneth Hudnut, az amerikai Geological Survey munkatársa a  CNN-nek nyilatkozva. Ezt jelzi a műholdas GPS navigációs rendszer, és a  japán hatóságok legújabb mérései is.Az olasz Geofizikai Intézet azt is megállapította, hogy a 8,9 erősségű rengés a  a Föld forgástengelyét mintegy tíz centiméterrel tolta el. Ez valószínűleg a legnagyobb változás 1960 óta amikor Chilét rengette meg egy hatalmas földrengés. Az amerikai űrügynökség, a Nasa szerint a  tavalyi chilei földrengés nyolc centiméterrel tolta el a Föld tengelyét. A mentést nehezítik az utórengések, már legalább 150 volt belőlük,  köztük egy 7-es erősségű, és 25 6-osnál erősebb földmozgás.

Tízezren eltűntek egy városból

Az északkelet-japáni Minamisanriku kikötőváros lakosai közül tízezren tűntek el a pénteki földrengés és az azt követő szökőár pusztításában - jelentették be a helyi hatóságok. Az NHK televízió értesülései szerint a helyi kormányzat arról adott hírt: a 17 ezres lélekszámú város lakosai közül 9500-an kerültek fel az eltűntek listáira. Az eddigi összesítések szerint Japán egész területén több mint 1600-ra tették a halottak és az eltűntek számát. A földrengés által megrongált, Tokió áramellátásáról gondoskodó fukusimai atomerőművek körül 20 kilométeres körben már 90 ezer embert kitelepítettek. További 210 ezer embernek az erős utórezgések miatt kellett elhagynia otthonát Ivate és Fukusima prefektúrában.A részben vagy teljesen összeomlott házak száma mintegy 3400, s a katasztrófa sújtotta területen mintegy 200 helyen ütött ki tűz. Megrongálódott 181 népjóléti intézmény, köztük több szanatórium. A Honsú északkeleti végében lévő Ivate prefektúrában Rikuzentakata várost gyakorlatilag teljesen elmosta a pénteki földrengést követő szökőár. A helyi rendőrség közlése szerint majdnem az egész város víz alá került, csupán néhány ház maradt épen, s a víz a városháza második emeletéig ér.

Forrás: Weltonline - CNN

Fotók: AFP, AP, Kyodo,Az illúziónak vége
Írta: hétfő 14 február 2011 - 09:23:41 |

{FBLIKENEWS} ÁlláspontA napokban egy 69 éves asszony Balkányban gyertyafény mellett aludt el. A konyha kigyulladt, testének kilencven százaléka megégett. A híradások minden érzelem nélkül számoltak be arról, hogy a mélyszegénységben élő, tragikus sorsú nő lakásában sem villany, sem gáz nem volt. Remélhetőleg megszólalnak érte a harangok.

De nem szólalnak meg a vészcsengők, a liberális érdekvédők, akik nem gyűjtöttek számára tüzelőt, élelmet és egy rúd szalámit; nyomorúságának nem adtak helyt sehol a médiában, s időt sem kapott magyarázkodásra, szemfényvesztésre a Frizbiben. Mert ő, a balkányi asszony nem celeb, nem tolvaj, nem kéregető. Az életet nem hazugul, nem ámítással élte, s minden csinnadratta nélkül hagyta itt az árnyékvilágot. Vajon hányan vannak ilyenek Szabolcs-Szatmár-Bereg vagy Borsod-Abaúj-Zemplén megyében és szerte az országban? Ők, a nem érdekesek. A sajtó az ilyen történetekkel nem foglalkozik. Mert csendben jönnek a világra, egész életükben keményen dolgoznak, majd csendben is mennek el. Felborult az értékrend, a társadalom értékrendje bennünk, a világban, a politikában és természetesen a médiumokban. A kifosztott, becsapott ország valójában az elmúlt nyolc évben vált teljességgel ilyenné. A városi utakat ellepték a terepjárók, a hatalom, az erőszak, az elvtársi kapcsolatok, a korrupció pedig az állam befolyásolásának rangjára emelkedett. A szociális juttatások nem azokhoz mentek, akiket megillettek volna, hanem oda, ahol felnőtt egy olyan generáció, amelynek tagjai a nyolc általánost sem fejezték be, sohasem dolgoztak, segélyekből élnek. És a hosszú évekig túlsúlyban lévő balliberális média a fiataloknak BB Évikben, Győzikékben, Majkákban, s most ismét a ValóVilágban jelölte meg a követendő példákat. Tudjuk, mi lett, mi lesz belőlük. Nem véletlenül sikoltozik a szűk, gyökértelen réteg a médiatörvény miatt. Hiszen ez a kreált világ is veszélybe kerül Magyarországon, s nem lehet már büntetlenül manipulálni emberek százezreit.A gazdaságilag és morálisan csaknem szétesett államot, a tudatilag sérült társadalmat a jelen politikai erőinek kell újra talpra állítania. A húsz év alatt felhalmozódó, minden alapot nélkülöző illúziónak tehát vége, miszerint munka nélkül is meg lehet élni, sokan akár megélhetési bűnözőként is vegetálhatnak – copyright Kuncze Gábor, volt SZDSZ-es belügyminiszter –, majd az állam eltartja a munkaképes embereket. Annak is vége, hogy az oktatásban nem kell a minőségi tanítás, a teljesítmény vagy a természetes kiválasztódás, és az egyén tehetségét vissza kell szorítani az átlagos vagy az átlagon aluli színvonalra. Ennek az ideológiának a megvalósítása volt kimondva-kimondatlanul az MSZP-SZDSZ egyik legfőbb politikai célja.

Érdekesen fogalmazott Vásárhelyi Mária az Élet és Irodalomban, hogy a háborúnak vége, és egyben vége a demokratikus, független sajtónak is. A médiaháborúnak lehet, hogy vége van. De most kezdődik csak igazán a demokratikus sajtó virágkora: amikor nem erőltetik ránk az Idegen szép című agresszív nézetrendszerüket, és nem másítják meg, nem írják át történelmünket, múltunkat. Végre a nemzeti oldal is hangot kap.

Persze addig sem lehetnek illúzióink. Mert a kádári nómenklatúra kedvezményezettjeinek, majd az őket követő politikai erőknek igencsak messzire nyúlik a kezük Nyugaton is, főként, ha hazánk ellen kell hangolniuk a művelt Nyugatot. Ezt bizonyítja a dühödt támadás országunk és Orbán Viktor miniszterelnök ellen a magyar médiatörvény kapcsán – mindez éppen akkor, amikor Magyarország átvette az Európai Unió elnökségét. Véget kell vetnünk annak az illúziónak is, hogy a nyugati kommunista és szocialista más kommunista és szocialista, mint a keleti. Tudomásul kell vennünk, hogy a nyugati baloldaliak és liberálisok jelentős részének szemlélete nem sokban különbözik a kelet-közép-európai baloldalétól. A komcsi ott is komcsi, csak őket nem szállta meg negyven évig a szovjet Vörös Hadsereg. Talán akkor még rosszabbak lennének. Éppúgy lettek volna náluk is Kun Bélák, Rákosik, Kádárok, mint ahogy jelentkeztek is annak idején Klara Zetkinek és Rosa Luxemburgok. Szerencséjükre ez a fajta bolsevizmus elkerülte őket, kivéve az NDK-t.

A médiatörvény kapcsán a magyar szocialisták és liberálisok hazug, megrendelt írásokkal megvezették a nyugati baloldalt. Hideg zuhanyként érhette őket ott és itthon is, hogy Neelie Kroes EU-biztos csak technikai jellegű problémákat talált a médiatörvényben, és szó sem volt arról, hogy bármi is veszélyeztetné a sajtószabadságot, a médiapluralizmust.

Amíg a hazai baloldal egy része itthonról vezényli a Magyarország elleni rágalomhadjáratot, addig a kétharmados felhatalmazást kapott kormányzati erők és az ország jobbik fele azon dolgozik, hogy eltakarítsák az útból a felhalmozódott szemetet… És egyre kevesebb embernek kelljen nélkülöznie vagy gyertyafény mellett a jéghidegben elpusztulnia.

E két tényező van most a mérlegen.Oldal:  1 [2] 3 4

Hírek átvehetőek ezen rss hírforrások használatával.
rss1.0
rss2.0
rdf


Oldal létrehozási idõ: 2.4754 másodperc, 1.0959 lekérdezési idõ.