Lévai György a NÉP elnökének oldala

Kilakoltatási moratórium és az ingatlanpiac anomáliái!
Írta: szerda 09 március 2011 - 16:53:49 |

{FBLIKENEWS}
Mostanában egyre többet hallani arról, hogy a kormány az áprilisban lejáró kilakoltatási moratóriumot már nem hosszabbítja meg, helyette a hitelező bankokat kérik meg arra, hogy "tanúsítsanak önmérsékletet" ezen ügyben.Mindezt szép folyamatosan adagolják, és ennek magyarázatát is, miszerint sajnos a bankok már nem "bírják a nyomást" és a bankok nem akarnak erről tovább tárgyalni sem...

Kilakoltatás
Az ilyen kijelentésekkel természetesen csak az embereket akarják felkészíteni arra, hogy csendben tűrjék a kilakoltatásokat, és hagyják a pénzéhes pénzintézeteknek, hogy a saját két kezükkel összekuporgatott javaiból kielégítsék telhetetlen pénzéhségüket, és tegyék azt, amit a "pénzpiac diktál".

Folyamatosan és tervszerűen készítik fel a társadalmat arra, hogy csendben tűrje mindezt.
Teljesen nyilvánvaló, hogy "önmérsékletre" a bankok nem hajlandóak, az első adandó alkalommal kilakoltatják az embereket, vagy az "adósok" feje felől fillérekért adják tovább a házakat, a "hitelesek" megkérdezése nélkül, legjobb esetben is bérlővé válva.
Így volt ez a moratórium kihirdetése előtt is.
Vajon mitől változtatnának, a jól bevált szokásaikon ?
A magyar emberek számára teljesen világos, hogy az "önmérsékletre" vagy "empátiára" egyáltalán nem számíthatnak a bankok részéről.
A "rendszerváltás" óta a bankok nem nagyon tanúsítottak semmilyen végrehajtással kapcsolatos önmérsékletet, az eddig eltelt 22-év alatt, pedig ez elég hosszú tapasztalati időnek tekinthető, ezért is érthetetlen a Fidesz kormány hozzáállása, hiszen ezt nekik mindenkinél jobban tudniuk kell, mint "rendszerváltó" párt. Ennek okán teljesen világos az is, hogy tőlük sem várhatnak segítséget.

A bankok már jelezték, hogy ezek az ingatlanok úgynevezett "csomagban" kerülnek értékesítésre.
Ebben az esetben a bankok által egyébként is alul értékelt ingatlanok ára még alacsonyabb lesz, ebből következően az is előfordulhat, hogy az ingatlan kisajátítása mellett további követelésekkel állnak elő a pénzintézetek, azért, mert állításuk szerint az elárverezett ingatlan értéke nem elegendő a hitel fedezetére és a bank költségeire (amit egyébként a bank sokszor önálló fedezetnek fogadott el korábban), emiatt az emberek még kiszolgáltatottabb helyzetbe kerülhetnek.

A mai "elit" mára már teljesen elszakadt a társadalomtól, talán fel sem tudja fogni a hétköznapi emberek problémáit - méltó példa rá, hogy azt sem tudják, hogy mi mennyibe kerül, hiszen ők dúskálnak a javakban, így a vásárlást is "a szolgákra" bízzák.
Hogyan is lehetnének tisztában akár az alapvető élelmiszerek árával, amikor ők ilyet nem is vagy csak alig fogyasztanak, mert nem "ehhez a minőséghez" vannak szokva.
A mai "elit" tagjai az inflációt is abból látják, hogy az éttermeikben emelkedik a kaviár és a homár ára.

Szó volt "kríziskezelő" felállításáról is, azt is megtudhattuk, hogy erre egy bankot jelölne ki a Fidesz kormány (cseverből-vederbe) egy korábbi írásomban erre vonatkozóan már kifejtettem a véleményem.
Azonban ezzel kapcsolatban is volt egy mondat, ami nem hagy nyugodni, mégpedig az, hogy ma Magyarországon a bérlakások állománya mintegy 6%, ezzel szemben az Európai Uniós átlag 30% körül mozog.
Nem kenyerem az összeesküvés elméletek gyártása, azonban bárkiben felmerülhet, hogy talán ez lehet a valódi célja az államnak, hogy a saját lakosságát, állampolgárait, szavazóit, kisemmizve jusson szinte ingyen bérlakásokhoz, amit a szerencsétlen "bankhitelesek" építettek ?
Esetleg talán mindezt töredék áron értékesítve külföldi ingatlanbérbeadó mágnásoknak ?
Tenné mindezt az Európai Uniónak és pénzuraknak való megfelelési kényszerből,csökkentve ezzel az államadósság mértékét - hiszen azokat az ingatlanokat, amelyeket az állam kezelésbe venne és privatizáció kapcsán értékesítene - ez az EU-s átlaghoz képesi 24%-os különbségt, ami nagyjából a magyar ingatlanok kb. 1/5-e lenne - az ebből befolyt bevétel kompenzálhatná az állami hiteleket ?
Láttunk már ilyet eleget.........lehet most is erről van csupán szó ? (Liberalizálj, privatizálj, deregulálj.)
Az is előfordulhat, hogy a Fidesz valódi urai kiadták erre a parancsot ?

Arról is szó esett ebben a vonatkozásban, hogy 4,5 millió lakás van ma Magyarországon, ezért új lakásokat építeni már lehetetlen, az egyébként 9,8-milliónyi, de folyamatosan fogyó népesség miatt, ezért óriási túlkínálat van az új lakások piacán.
Az új és a használt lakások esetében azért van ma 20-30%-os árcsökkenés, mert tetemes túlkínálat van.
Ennek következtében viszont a magyarországi ingatlanárak esnek, így a "befektetők" olcsón, áron alul, a bekerülési költség alatt tudnak vásárolni.
Lehetséges, hogy ennek köszönhetően épült a rendszerváltás óta ennyi új lakás, és jellemzően az "idegen" érdekeltségű építőipari vállalatoknak, befektetőknek (akiknek vállalatai állami támogatásokat élveznek a mai napig), mintegy nagyobb terv részeként, hogy letörje az ingatlanárakat, és így az ország ingatlanállománya jóval áron alul, bagóért felvásárolható legyen?
A mára pedig mesterségesen fenntartottnak látszó gazdasági válság pedig még rásegít a bajba jutott családoknak, ennek következtében így még kevesebbet érnek az ingatlanaik.

Érthetőbben: A valódi cél az lehet talán, hogy Magyarországon  az összes ingatlan értékének töredékéért történt befektetések révén hozzájuthassanak "valakik" a teljes hazai ingatlanállományhoz, annak teljes értékének a töredékéért?

Mindenesetre a végbemenő folyamatok elgondolkodtatóak.


Írta: Lévai György


LMP: Roma fiatalokat a fegyveres testületekbe!
Írta: szerda 02 március 2011 - 11:40:48 |

{FBLIKENEWS}

Az LMP szerint a fegyveres testületeknek élen kell járnia a romák társadalmi integrációjának elősegítésében. A nemzetközi tapasztalatok azt mutatják, hogy a hadsereg esélyt és kiugrási lehetőséget tud biztosítani hátrányos helyzetű társadalmi csoportok tagjainak - áll a párt közleményében.



Dorosz Dávid országgyűlési képviselő hétfői parlamenti felszólalásában hangsúlyozta, hogy a sikeres, kötelességeit megbízhatón teljesítő roma származású katonák reményt adhatnak a mélyszegénységben élő fiataloknak. Az elmúlt években a Honvédelmi Minisztérium szervezetében megjelent az ezekkel a kérdésekkel foglalkozó romaügyi szakreferens, és néhány jó irányban mutató kezdeményezés is felbukkant, mondta Dorosz, hozzátéve, hogy a kormányváltás után azonban ezek egyike, a roma fiatalok pályára állító tábora elmaradt.

Az LMP-s képviselő ezért a roma fiatalokat fegyveres szolgálatra előkészítő tábor ismételt megrendezését sürgette, és egyben azt kérte a honvédelmi minisztertől, hogy további konkrét intézkedésekkel segítsék a hátrányos helyzetű fiatalok társadalmi integrációját. Ehhez az ökopárt felajánlja tapasztalatait és segítségét.

Forrás: Link
Kép: Link


"Elviselhetetlenül embertelen" Orbánék új gazdaságpolitikája
Írta: péntek 11 február 2011 - 22:22:47 |

{FBLIKENEWS}
A Fideszt segítő hazai nagyvállalkozók lassan már elkezdenek szembefordulni Orbán Viktorral – állítja Szalai Erzsébet szociológus.



Az elemző szerint hiába az adócsökkentés, ez várhatóan nem dinamizálja majd a belső piacot. A kormány intézkedési a szegényeket még szegényebbé, a gazdagokat még gazdagabbá teszik. Folytatódik a vasárnap megjelent interjú.





Az előző Orbán-kormányról bebizonyosodott, hogy zömmel neoliberális gazdaságpolitikát folytatott. Mi a helyzet a mostanival?

- A jelenlegi gazdaságpolitikában fordított keynesianizmus érvényesül. A Fidesz-kormány most nem tisztán neoliberális, hanem kevert rendszert hozott létre. Pontosabban: a gazdaságpolitika neoliberális elemei át vannak szőve egy fordított keynesianizmussal. Ez elsősorban azt jelenti, hogy az erőforrásokat a gazdasági elit és a felső középosztály javára csoportosítják át az adórendszeren, vagyis a személyi jövedelemadón és a vállalkozásokat érintő adókon keresztül, és az ő belső keresletük élénkülésétől várják a belső piac felpörgését.

Miért pont ők a kedvezményezettek, ha nem ők a törzsszavazók?

- A hazai nagy és kisebb vállalkozók a 2000-es évek eleje óta azt érzékelik, hogy a multinacionális szektor háttérbe szorítja, elnyomja őket – mind a gazdaságpolitikában, és az ehhez kötődő redisztribúcióban, mind a piacon. Ezért nagyjából ekkortól a nemzeti retorikát képviselő politikai erők mögé kezdtek el felsorakozni. A legutóbbi választási kampányban elsősorban a Fideszt támogatták. De a győzelem után be is nyújtották a számlát: a kormányprogramba bekerült egy függelék, amely arról szól, hogy a kormány és a két legfontosabb, elsősorban hazai nagyvállalkozóikat tömörítő érdekképviseleti szervezet megállapodást kötött egymással az ország jövőjével kapcsolatos kérdésekről. A szakszervezetek és a multik ezen egyeztetésekből kimaradtak.

Mit tartalmaz ez a megállapodás?

Ebben szerepel többek között az örökösödési adó teljes eltörlése. Emellett a hazai vállalkozásoknak kedvező adórendszer létrehozása. A magyarországi újkapitalizmus történetében erre még nem volt példa. A szakszervezetekkel azóta se tárgyalt a kormány ilyen magas szinten, sőt, szinte egyáltalán nem tárgyalt.



Azt mondja, hogy az Orbán-kormány mögött a hazai nagyvállalkozók állnak?

Igen, döntően a hazai nagytőke. Ugyanakkor azt is látnunk kell, hogy a multikat sújtó különadók azt a célt is szolgálták, hogy a lakosságot közvetlenül érintő radikális megszorítások elkerülhetőek legyenek. Legalábbis eddig. Mert hogy milyen megszorításokat tartalmaz a nemsokára meghirdetésre kerülő „Matolcsy-csomag” azzal kapcsolatban csak találgathatunk.

Sokan mondják, hogy a különadókat át fogják hárítani a cégek az emberekre.

Érdekesen választották ki ezeket a cégeket. Még véletlenül se kaptak a nyakukba különadót a jelentős exportot bonyolító vállalatok. Az exportra ugyanis nagy szükség van az egyensúlyi mutatók javítása szempontjából. Nem zárható ki a tudatosság eleme abból, hogy olyan multikra rakták rá a különadókat, amelyek értékesítési szempontból döntően a belső piachoz kötődnek, ezért az adót könnyen ár tudják hárítani a lakosságra.

A különadók a bankokat is sújtják. Miért tűri ezt például Csányi Sándor, az OTP-vezére?

A hazai nagyburzsoázia jóval erősebben kapcsolódik a belső piachoz, mint általában a multinacionális cégek. Az elmúlt években viszont a belső piac igen jelentősen beszűkült. Ha a hazai nagyok – így például Csányi - fenn akarnak maradni, akkor ma már alapvető érdekük a belső piac élénkülése, élénkítése. Csányi Sándor valószínűleg emiatt hagyja magát pillanatnyilag megadóztatni. Persze ez azért nem olyan egyszerű: ha a különadók tartósan fennmaradnának – amit jelenleg nem tervez a kormány - akkor a nagyburzsoáziának már akkora árat kell fizetnie a belső piac élénkítéséért, hogy ez már nem érné meg neki. És éppen ezért, a különadók kiváltása céljából fogunk nemsokára hírt hallani egy, a lakosságot is érintő jelentős megszorító csomagról.

Valóban dinamizálja majd a belső piacot az adócsökkentés?

A tévedés ott van, hogy nem azoknál bővül a vásárlóerő, akik elsősorban a belföldi piacon vásárolnak. Az adóváltozások kedvezményezettje a felső-középosztály, amely a jövedelmeit döntően vagy importtermékekre fordítja, vagy kiviszi külföldre. Vagy még növelheti a megtakarításait, abból viszont nem lesz belső keresletélénkülés. A beruházások növekedését nem elsősorban az alacsony megtakarítási hányad, hanem sokkal inkább az elégtelen belföldi kereslet korlátozza. A belső kereslet felpörgetésének módja ezért az alacsonyabb keresetűek jövedelmeinek növelése lett volna.

Mi a helyzet az exporttal? Az is húzhatja a gazdaságot.

Kérdés, hogy a német felvevőpiac növekedése mennyire lesz tartós Az elemzők véleménye megoszlik. A Moody’s Analytics szerint például nem fog sokáig tartani német gazdaság konjunktúrája.

Elég rossz kilátások.

Valóban. Az exportpiacok bizonytalanok, a belső kereslet-élénkítésnek pedig nem a kormány által bevetett eszközrendszer alkalmazása a legjobb módja. De ha mindennek ellenére mégis csak meglódul a növekedés, akkor az csak rövid távú lesz, lehet, mert a leszakadók szociális terhe le fogja húzni – hacsak nem kerül sor ezek végleges kizárására a társadalomból. Utóbbi azonban nem csak elviselhetetlenül embertelen, de hosszabb távon szintén gyengíti a növekedési esélyeket.

Így nem történik „nagy változás”, ahogy Orbán Viktor ígérte. A Fideszben rengetegen csalódnak majd. Visszakapaszkodhat az MSZP?

Így semmiképp. A baloldal nincs is jelen a magyar parlamentben. A Fidesz döntően a hazai nagyvállalkozók érdekeit képviseli. A Jobbik nagy titka, hogy egyszerre képes megszólítani a nyerteseket és a veszteseket. A nyerteseknek a stabilitást és a helyzetük konzerválását, a veszteseknek pedig társadalmi forradalmat ígér. Az MSZP és az LMP pedig két rosszul működő liberális párt. Szinte kizárólag a polgári szabadságjogok csorbítását támadják. A polgári demokratikus intézményrendszerért persze ki kell állni, de ez a két párt itt meg is áll. Emiatt ebben az állapotukban nem lesznek a Fidesz váltópártjai.

Hogyhogy?

Nem a széles társadalomhoz szólnak. Így a munkásság képviselete, a baloldali témák nem jelennek meg a parlamentben, de hozzáteszem, a médiában sem. A mostantól várható megszorító gazdaságpolitika pedig szükségképpen a szélsőjobboldalnak kedvez. Annak a pártnak, amelyik nagy változást akar elérni ebben az országban, elsősorban a munkásság széles rétegeit kellene megszólítania. Nem feltétlenül mint munkásokat, hiszen ezt az identitást ma már csak kevesen vállalják – a munkásságot az emberek a vesztesekkel azonosítják, és a többség nem szereti, ha vesztesnek nevezik. Mindazonáltal ezt a kormányt csak baloldalról lehetne megbuktatni – a polgári szabadságjogok főként csak az értelmiséget foglalkoztatják. Elsősorban azért, mert a társadalom többsége az elmúlt húsz évben ezen jogok személyes értékét nem igazán érzékelte.





Bomlás virágai: Pősze a Jobbik iszlámimádatáról
Írta: vasárnap 26 december 2010 - 10:44:54 |

{FBLIKENEWS} Anarchista, kommunista, rasszista, extremista és ehhez hasonló nem túl hízelgő jelzőkkel minősítette a Jobbik vezetését Pősze Lajos, akit hétfőn zártak ki a frakcióból. Az egykor az MDF-ben politizáló Pősze a párt programjának egyik írója volt, távozásával a Jobbikon belüli mérsékeltek száma csökkent.

vona_iszlamPősze koncepciója szerint azzal, hogy a Fidesz kétharmaddal nyerte meg a választást, olyan helyzet állt elő, ami a Jobbik korábbi politikájának felülvizsgálatát kívánta volna meg, hiszen - mint fogalmaz a kirúgott képviselő - „Orbánnak nagyobb hatalma van, mint az amerikai elnöknek, hisz akkor változtatja meg az alkotmányt, amikor akarja, míg az Egyesült Államok elnökének arra is kevés esélye van, hogy egyszer módosítsa az alkotmányt". Ez Pősze olvasatában azt jelentette volna, hogy a radikális jobboldali jelleget megőrizve, de a párt extremista szárnyát (Toroczkai László és Budaházy György híveit) leépítve szakpolitikában kellett volna erősíteni a Jobbikot, új üzeneteket találva.
A másik kulcskérdés az iszlámmal való viszony, amit Pősze egyenesen iszlámimádatnak nevez. A Jobbik ugyanis titkos kapcsolatot tart fenn az úgynevezett Izrael-ellenes arab nagykövetségekkel, létrehozta ezt a sajátos klubot, miközben verbálisan a legkeresztényibb magyar pártnak adta el magát. Ez többek között azért is ellentmondás, mert a legtöbb iszlamista arab országban üldözik a keresztényeket, az áttérést például halállal is büntethetik. „Egyetlen párt sem lehet iszlámhívő és Európa-ellenes, miközben kettős kereszteket döfköd a földbe" - magyarázta Pősze, a Jobbik szakmai pártprogramjának legfőbb írója, aki szerint a frakcióban maradtak olyanok, akik hozzá hasonlóan gondolkodnak a párt jelenlegi helyzetéről.Egy, a Jobbik frakcióban ülő politikus lapunknak elismerte, hogy valóban többen gondolják úgy közülük, hogy nem találták még meg a stratégiai választ a Fidesz kormányzására. Forrásunk Pősze távozását egy „megromlott, helyrehozhatatlan házassághoz" hasonlította. „Több kísérlet is történt a párt vezetésétől eltávolodott Pősze visszaintegrálására, de az utóbbi hetekben semmi jele sem látszott, hogy erre bármilyen esély lenne" - tette hozzá.Vona Gábor szerint jó, ha egy képviselő­cso­porton belül a politikusok különböző árnya­latokat képviselnek, de Pősze Lajos esetében ez már „a frakciót belülről mérgező politikai hovatartozás volt".Forrás:http://www.hetek.hu/belfold/201012/posze_a_jobbik_iszlamimadatarol


Az utolsó rúgások: Pősze telesírja a szocionista sajtót +dokumentum a kézjegyével ellátott, be nem tartott esküjéről
Írta: hétfő 13 december 2010 - 14:25:06 |

{FBLIKENEWS}

Viszlát, Iván!
Mint arról portálunk is beszámolt, hétfő reggel a Jobbik kizárta parlamenti frakciójából Pősze Lajost. A Gárdát és Budaházy szidalmazó egykori jobbikos képviselő pedig nem volt rest, máris nyilatkozott több baloldali lapnak. Őkelmét az zavarta állítólag, hogy nem akart egy „rasszista párttal sodródni”.

Frissítés: A Kuruc.info információi szerint szavazáson ketten nemmel voksoltak, hárman pedig tartózkodtak, ebben benne van Pősze Lajos szavazata is.  A szavazás titkos volt, holott ezt nem írta elő a frakció szabályzata.

Azonban a Jobbik lényegi politikája nem változott az országgyűlési választások óta, így felettébb érthetetlen, hogy ami jó volt a parlamenti szék megszerzéséhez, az miért lett rossz pár hónappal később. Pősze Lajos beismerte, hogy megromlott a viszonya úgy a pártelnökkel, mint néhány képviselőtársával, akikkel már beszélő viszonyban sem volt.

Nincs az a párt a világon, amely hosszú ideig némán tűrné azt, amit Pősze Lajos művelt a Jobbikon belül. Félreértés ne essék: lehet, sőt, némiképp kötelező is ellentmondani a párt vezetésének, a frakció többségének, ha az illető képviselő úgy gondolja, hogy szakmailag téves elképzelését kívánnak a köz elé tárni kollégái. Azonban Pősze nem szakmai alapon bírált, hanem a nemzeti oldal bástyájának számító Gárdát támadta meg egy Jobbikkal kifejezetten ellenséges napilapban, amit sehol sem tűrnének. Akkor még megúszta – és ez bizonyíték arra nézve, hogy kapott esélyt a véleményének átgondolására, valamint arra, hogy megértse, nem rohangálunk ellenséges napilapokhoz belső ügyeinkkel –, ám Pősze nem akart és nem tudott fegyelmet erőltetni magára. Bíróságon jelentette fel Toroczkai Lászlót, amiért a HVIM elnöke kemény szavakkal bírálta őt a Gárda kapcsán tett kijelentéséért.

Azért elemezni kéne azt is: mit várt a bíróságtól Pősze Lajos? Hogy kimondja majd azt: Toroczkai bűnös, fizessen kártérítést Pőszének, a Jobbik vezetését pedig kötelezi arra, hogy visszahelyezze őt a frakcióvezető-helyettesi tisztségébe? Nyilván nem, sokkal inkább a hiúságból, és generációjának politikusaiban meglévő lekezelő, lenéző, önelégült és beképzelt attitűdje hajtotta őt. Az az attitűd, amely szerint a népnek, köznek, újságolvasónak, adófizetőnek nem lehet igaza egy politikussal szemben, nem nyerhet egy képviselő ellenében. Ilyen viselkedéssel pedig nincs amit keresnie a Jobbikban!

Pősze Lajosról sokat elmond az a tény, hogy bár az esküje szerint le kellett volna mondania képviselői mandátumáról, erre nem volt hajlandó – dacára annak, hogy Vonááék döntése a mandátumának a visszahívásáról szólt –, helyette sejtelmesen új párt létrehozására céloz, átül Szili Katalin mellé, a "független" képviselők közé. Ez viszont részben bizonyíték arra nézve, hogy igazak azok a pletykák, mely szerint néhány frakciótagot kiszervezett volna a Jobbikból, ha Vona Gábor nem lép közbe még időben.

A jobbikos képviselői eskü, amelyet Pősze Lajos is ellátott kézjegyével:



Alább pedig az árulás állatorvosi lovának számító Pősze-interjú. Szerencse, hogy nem kezdte el vízágyúval oszlatni frakciótársait…

Florian Geyer - Kuruc.info

A Hírextrának adott önsajnáltató-önfényező interjú:
- Mi történt?
- Kizártak. Ma délelőtt közölte velem az elnökség, hogy múlt hét csütörtökön hoztak egy határozatot arról, hogy visszahívnak a frakció soraiból. Erre azt mondtam: ne szórakozzunk így hétfő reggel. A frakcióülésen előterjesztették a javaslatot, és kizártak.

Indokot nem mondtak, illetve annyit, hogy eltávolodtunk egymástól és máshogy látjuk a dolgokat. Ez egyébként stimmel is.

- És mi az a "más"?
- Ezt külön nem mondták. Én mondtam utána el, hogy vállalom azt, nem látunk mindent ugyanúgy: nem vagyok hajlandó, egy fröcsögő, rasszista, egyre szélsőségesebb és anarchikusabb jegyeket viselő párttal sodródni. A pártot nem is a jobbikos tagok mozgatják. Többféle ilyen kör van, akik a Jobbik elnökségét is presszionálják, tudjuk, hogy kik azok, de nem megyek ebbe bele, mert ez messzire vezetne. Nem volt egy hosszú vita, én közöltem, hogy nem vagyok hajlandó erre a sodródásra. Ezek után jött a titkos szavazás. Azt azért tudni kell, hogy a frakciótagokat ilykor egyesével szokták meggyőzni, megfélemlíteni, de még így is volt hat másként szavazó.

- Az Új Magyar Gárda is meglepődött önön?
- Az milyen mozgalom? Csak azért kérdezem, mert már annyi van belőlük, hogy nem tudom számontartani.

- Mit tervez, mint képviselő a továbbiakban?
- Most ki kell ülnöm a frakcióból, és függetlenként folytatni a tevékenységemet. Ezzel nagyobb lesz a mozgásterem, több dologhoz hozzászólhatok, és nem kell egyeztetnem a pártvezetőség, olykor ostoba vétójogaival.

- Átül egy másik frakcióba?
- Azt nem tudom megmondani, hogy mi lesz fél év múlva. A jelenlegi szabályok szerint hat hónapig függetlenként kell tennem tovább a dolgomat. Azt most még nem tudom, hogy lesz-e olyan párt, ahova átülhetek.
(Hírextra)


Oldal:  1 2 [3] 4 5 6





Hírek átvehetőek ezen rss hírforrások használatával.
rss1.0
rss2.0
rdf


Oldal létrehozási idõ: 4.1499 másodperc, 2.7457 lekérdezési idõ.