Lévai György a NÉP elnökének oldala

Nyílt levél a Jobbik vezetésének!
Írta: kedd 27 március 2012 - 08:25:14 |

{FBLIKENEWS}
 Tisztelt, vagy egyre kevésbé tisztelt Jobbikos vezetők! 

Murányi és Novák zászlót éget
Köztudott, hogy önök minden kommunikációjukban azt hírdetik, hogy ki kell lépni az Európai Unióból, erről szólt Vona Gábor és Morvai Krisztina több fórumon is, és a médiákban is elhangzott nyilatkozataik is erről szólnak.


Önök a "mega" rendezvényükön nagy csinnadrattával még az Euróapi Uniós zászlót is elégették!


A minap arról kaptunk értesítést, hogy az önök OVB delegáltja leszavazta az Európai Unióból való kilépésre vonatkozó aláíróívek hitelesítését.


Tovább...

"Morvai a Jobbik Gyurcsánya" a jövőben nem kellene használni a "cigánybűnözés" szót.
Írta: kedd 24 május 2011 - 08:57:28 |

{FBLIKENEWS}

Hiába nőtt az utóbbi időben a Jobbik népszerűsége, az "egyenruhás bűnözés" ellen hatályba lépett törvénymódosítás érzékenyen érintette a pártot. Információnk szerint a szervezet vezetői lázasan keresik a jogi kiskapukat, hogy a gárdisták megint masírozhassanak, miközben Morvai Krisztina egyik nyilatkozata vihart kavart a párton belül.


Hatalmas érvágás a Jobbiknak, hogy májusban módosították a büntető törvénykönyvet, két év börtönt kilátásba helyezve annak, aki rendfenntartósdit mer játszani. Az elsősorban a Jobbikhoz közeli gárdistáknak szánt törvénymódosításra azután került sor, hogy Gyöngyöspatán összecsaptak egymással a szélsőjobbosok és a helyi cigányok. Noha az erőszak már a Jobbiknak sem kedvezett, a párt összességében profitált Gyöngyöspatából és az ahhoz hasonló vidéki „haknikból”: a Vona Gábor vezette párt népszerűsége – legalábbis a Medián legfrissebb felmérése szerint –  nőtt.

btk-módosítás kifejezetten érzékenyen érintette a radikális pártot, melynek eszköztárából sosem hiányozhatott a gárdisták masírozása. A parlamenti frakciójukhoz közel álló forrásokból úgy tudjuk, a Jobbik vezetése jelenleg a jogi kiskapukat keresi annak érdekében, hogy újra a gyöngyöspataihoz hasonló megmozdulásokat szervezhessen. „Amint biztonsággal újra indulhatnak a felvonulások, azonnal újra fognak indulni” – mondta egyik forrásunk. Úgy tudjuk, a párt rövid távú stratégiája most az, hogy minél több lakossági fórummal és fogadóórával pótolják a megmozdulásokat, így tartva fenn a kapcsolatot a vidéki emberekkel. Vonáék a jövőben inkább a szociális témák felé fognak nyitni, a leszakadó Fidesz-szavazók kegyeit keresve.

Morvai nyilatkozata kiverte a biztosítékot

A Jobbikon belül már rendeződtek ugyan a nagyobb konfliktusok (a mérsékeltebb és a radikálisabb erők kiegyeztek egymással), de a szervezet belső élete most sem mentes feszültségektől. Információnk szerint legutóbb Morvai Krisztina nyilatkozata verte ki a biztosítékot a pártvezetésen belül, amikor az EP-képviselő a köztelevízióban arról beszélt, hogy a jövőben nem kellene használni a "cigánybűnözés" szót.

Morvai Krisztina

Fotó: MTI Fotó: Komka Péter

Morvai nyilatkozata a párton belül mindenkit meglepett, a jogásznő ugyanis előtte senkivel nem egyeztetett erről. Noha egyes jobbikosok elvárnák, Vona Gábor mégsem mer Morvaival konfrontálódni, mert az emberek szemében ő a párt egyik arca. „Morvai megpróbál intézmény maradni a párton belül, ő a Jobbik Gyurcsánya. Nincs benne az elnökségben, de akár egy önálló párt alapítására is képes lenne, bár ennek kicsi a valószínűsége. Mindenesetre komolyabb következmények nélkül megtehet bármit” – mondta róla egyik forrásunk. Általános vélekedés a Jobbikon belül, hogy Morvai az EP-választásra rengeteg szavazatot hozott, az országgyűlési választásra keveset, azóta pedig inkább csak visz. S a párton belül alacsony ugyan a támogatottsága, ám ha kenyértörésre kerülne sor, a frakción belül Gaudi-Nagy Tamás és Zagyva Gyula biztosan mellé állna – állították többen lapunknak. Előbbi azért, mert vele járja az országot, utóbbi pedig Budaházy György miatt, aki mellett Morvai rendszeresen kiáll.

Toroczkai szerepe csökkent

A Jobbik belső erőviszonyai amúgy keveset változtak az utóbbi időben. A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalomból (HVIM) ismert Toroczkai László szerepe csökkent. Ez részben annak tudható be, hogy a HVIM taglétszáma információnk szerint stagnál, miközben a Jobbiké nő, emellett Toroczkai „médiabirodalma” is ingatag lábakon áll, ellentétben a Jobbik körüli médiával. A párt egyébként most igyekszik zárni a szélsőjobb felé. Még a radikálisabb irányvonalat képviselő jobbikosok is azon a véleményen vannak, hogy nem érdemes a Jobbiknak látványosan közösséget vállalnia a "háború után vágyakozó", nyíltan antiszemita és rasszista szervezetekkel, ezzel ugyanis a párt aláásná azt a stratégiáját, aminek lényege, hogy a kormányzóképesség látszatát mutassa a választók felé. Ráadásul a pártnak Gyöngyöspatán kifejezetten ártott a Véderő nevű szervezet akciója, noha ezzel a társasággal nem is volt kapcsolatuk – leszámítva azt, hogy a Véderő vezetője, Eszes Tamás egykoron a Magyar Gárda "kötelékében" szolgált.


Forrás: HVG nyománBékés megyében dolgozik tovább Samu Tamás Gergő
Írta: szombat 14 május 2011 - 09:16:47 |

{FBLIKENEWS}
A Jobbik Békés megyei elnökeként és a megyei közgyűlés tagjaként dolgozik tovább a jövőben Samu Tamás Gergő, akinek szerdán kellett lemondania a parlamenti mandátumáról — jelentette be csütörtökön sajtótájékoztatón Novák Előd pártalelnök.


Samu Tamás Gergő

Az eseményen, amelyen a leköszönt képviselő és a helyét a parlamentben átvevő Jámbor Nándor is részt vett, Novák Előd elmondta, hogy helycserét hajtanak végre: Jámbor Nándor, aki a párt Békés megyei alelnöke is, lemond a megyei közgyűlési helyéről, ezt veszi át Samu Tamás Gergő.

Samu Tamás Gergő szerdán mondott le országgyűlési képviselői mandátumáról. A politikus azt követően hozta meg elhatározását, hogy Fővárosi Bíróság kedden hivatalos személy elleni erőszak miatt jogerősen felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte őt.

A Jobbik alelnöke az MTI kérdésére azt mondta, nem érzik visszásnak, hogy egy jogerős bírói ítélet után is számítanak Samu Tamás Gergő munkájára. „Nem egy köztörvényes bűnözőről van szó, hanem egy megfelelően felkészült szakemberünkről, akinek a munkájával eddig is elégedettek voltunk” — fogalmazott Novák Előd.

Hozzátette, a hatályos törvények szerint sincsen akadálya annak, hogy Samu Tamás Gergő önkormányzati képviselőként dolgozzon. Kitért arra is, hogy a politikus tanácsadóként a frakció mellett is elláthat feladatokat. Őt egyébként nem tartják bűnösnek, mert tettét a 2006 őszi események szerves folytatásának látják. „Úgyhogy büszkék vagyunk rá és számítunk a további munkájára” — jelentette ki az alelnök.

Jámbor Nándor jelölése mellett érvelve azt mondta, hogy őt tartják a legalkalmasabbnak a Békés megyei politikusaik közül. Felhívta a figyelmet arra, hogy a tavalyi országgyűlési választáson Samu Tamás Gergő után ő érte el a legjobb eredményt a megyében. Egyúttal emlékeztetett: pártjuk tagjai nem lehetnek egyszerre parlamenti és önkormányzati képviselők.


Jámbor Nándor 1991-ben tért haza Németországból

Ezt követően Samu Tamás Gergő megköszönte, hogy továbbra is számítanak a munkájára. További feladatairól beszélve elsősorban a munkahelyteremtést említette, mert Békés megyében kirívóan magas a munkanélküliség. Jámbor Nándor sajnálatának adott hangot amiatt, hogy Samu Tamás Gergőnek le kellett mondania mandátumáról. Úgy fogalmazott, hogy ez az eset "semmilyen relációban nem áll azokkal a bűnökkel, amelyeket korábbi MSZP-s politikusok követtek el".

A kétgyermekes orosházi vállalkozó, aki 2003 óta tagja a pártnak, önmagáról annyit mondott, hogy a Békés megyében szerzett tapasztalatokkal át tudja venni Samu Tamás Gergő helyét, de továbbra is számít a volt képviselő segítségére.

Forrás: Metropol.hu

Idézet hozzászólásokból:
forrás: Oroscafe.hu
dagx szerint:
Tisztelt Jámbor úr!
A Samu Tamás Gergő helyére kerül be Ön a Parlamentbe, akinek azért kellett lemondania, mert a bíróság köztörvényes ügyben jogerősen felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte. Viszont most olvasom, hogy a Samu úr annyira azért mégsem távozik, hiszen éppen az Ön helyét veszi át a Békés megyei közgyűlésben. Vagyis a Jobbik egy felfüggesztetten elítéltet küld a megyéhez. Önnek – úgyis, mint a Jobbik megyei alelnökének – erről mi a véleménye? Ez az az erkölcsi tisztaság, amiről beszélnek?
való vilkág szerint:
dagx!Erkölcsi tisztaság??? Ugyan már. Nálunk? Minden szentnek maga felé hajlik a keze.Ön látott már olyan politikust hazánkban aki ez alól kivétel, aki önként lemondott volna a mannáról? Nálunk megélhetési politizálás folyik, és ez alól egyik párt sem kivétel.Ez nem Németország ahol azért mondott le nem rég a védelmi miniszter mert a doktori disszertációjába egyszerűen beemelt pár szövegrészt más szerzőktől, és ezt elfelejtette feltüntetni.


Lemondott mandátumáról Samu Tamás Gergő
Írta: szombat 14 május 2011 - 08:58:57 |

{FBLIKENEWS}
A jobbikos Samu Tamás Gergő lemondott országgyűlési képviselői mandátumáról. A politikus szerdai sajtótájékoztatóján azt mondta, döntését egyedül, és annak ellenére hozta meg, hogy igazságtalannak tartja a jogerős bírósági ítéletet, mivel aki ellen korábban tüntetett, még mindig szabadlábon van. Hozzátette: a kezdetektől, 2006-tól részt vett a Gyurcsány-ellenes megmozdulásokban, amelyek 2008-ban annak ellenére sem szakadtak meg, hogy szerinte az akkori parlamenti ellenzéki kifarolt azok mögül, és cserben hagyta a tüntetőket.

Mirkóczki Ádám, a párt szóvivője hangsúlyozta: a rend és igazságosság oldalán álló Jobbik tudomásul vette volt képviselője elhatározását. A szóvivő szerint a Jobbik továbbra is kiáll politikusa mellett, és botrányosnak tartja, hogy az "ország tönkretevői" jelenleg is "folytathatják ámokfutásukat" a parlamentben. Mirkóczki szerint nem Samu Tamás Gergőnek kellett volna bíróság elé állnia, hanem "Gyurcsány Ferencnek és társaiknak, akiknek már réges-régen börtönbe lenne a helyük".

A Jobbik azt látja, hogy a Fidesz nem a valódi bűnözők ellen, a közbiztonság és a kisemberek érdekében használja fel kétharmados többségét, az "országot elmúlt években tönkretevők" pedig továbbra ugyanolyan biztonságban vannak a parlamentben, mint korábban, mondta a Jobbik szóvivője. Megjegyezte azt is, hogy a fideszes képviselők korábbi, "Pintér Sándor belügyminiszter által jogszerűtlennek tartott" kordonbontásának később nem lett következménye.

A szóvivő még azt mondta: Samu Tamás Gergő területi listán szerzett mandátumának utódlásáról később döntenek. A Jobbik viszont nem sokkal később már meg is hirdetett egy csütörtök délelőtti sajtótájékoztatót, ahol be fogják mutatni új képviselőjelöltjüket.

A Fővárosi Bíróság kedden jogerősen tíz hónap felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte hivatalos személy elleni erőszak miatt. A bíróság bizonyítottnak látta, hogy Samu Tamás Gergő 2008. március 15-én Budapest belvárosában a tömegből a rendőrök felé dobott tárgyakat, és egy rendőr pajzsába belerúgott. Néhány hónappal korábban pedig garázdaságot követett el, amiért 2008 szeptemberében jogerősen 45 ezer forintos pénzbüntetésre ítélte a bíróság.


A politikus rendkívüli jogorvoslattal élt az ítélet miatt.

DVETT20090530026
Samu Tamás Gergő

Az országgyűlési képviselők jogállásáról szóló, 1990. évi LV. törvény 17. paragrafusa szerint meg kell szüntetni annak a képviselőnek a mandátumát, akit szándékos bűntett miatt jogerősen szabadságvesztésre ítéltek.

A parlament mentelmi bizottságának tájékoztatása szerint a jogerős ítéletet meghozó bíróságnak soron kívül tájékoztatnia kell az ítéletről az Országgyűlés elnökét, aki ezt követően a mentelmi bizottság elé utalja az ügyet.

Ha a képviselő önként nem mondott volna le mandátumáról, a ház kétharmados többséggel megfoszthatta volna attól.

Mivel a törvény megfogalmazása egyértelmű, a döntés is csak egyirányú lehet.1990 óta két esetben ítéltek országgyűlési képviselőt jogerősen szabadságvesztésre, a fideszes Várhegyi Attila és az MDF-es Lengyel Zoltán önként lemondott mandátumáról.


Forrás:  Index.hu
 


Lecserélné minisztereit Orbán Viktor
Írta: szombat 07 május 2011 - 09:22:44 |

{FBLIKENEWS}
A Népszabadság szerint ezt már tavaly közölte embereivel a kormányfő.

Többlépcsős kormányátalakítást tervez Orbán Viktor miniszterelnök - értesült a Népszabadság kormányközeli forrásból. A miniszteri posztokon csere idén decemberben vagy jövő januárban várható a 2012-es adótörvények, a költségvetés és a többtucatnyi sarkalatos törvény elfogadása után.A lap azt írja, hogy a miniszterelnök már tavaly, az első nem hivatalos kormányülésen azt közölte a miniszterekkel, hogy mandátumuk idén december 31-ig szól. Konkrétumokat nem említ, de a cikk szerint összességében az a fideszes alaphang, hogy a humán csúcsminisztérium "nincs irányítva", Réthelyi Miklós gyenge és már nyáron mennie kellene.Martonyi János külügyminiszter cáfolta, de foglalkozott azzal, hogy feláll a bársonyszékből az EU-elnökség lezárultával. Olyan hírek is kiszivárogtak, hogy Fellegi Tamás is fontolgatta a távozását és Matolcsy Györgyről is az az általános vélekedés, hogy az utolsó költségvetése a 2012-es lesz.A lap forrásai azt valószínűsítik, hogy a 2014-es választások előtt 8-9 hónappal Orbán Viktor valószínűleg ismét újrarendezi a miniszteri tablót, az már a "kampányfelállás" lesz.


Oldal:  1 [2] 3 4 5 6

Hírek átvehetőek ezen rss hírforrások használatával.
rss1.0
rss2.0
rdf


Oldal létrehozási idõ: 2.2060 másodperc, 1.0368 lekérdezési idõ.