Lévai György a NÉP elnökének oldala

Néhány gondolat az internetadóról, mosószeradóról és az ilyen "kis" adók bevezetéséről és persze a demokráciáról
Írta: szombat 01 november 2014 - 09:23:36 |

{FBLIKENEWS}

Sajnos a tüntetést a szocialista kötődésű szatellit-szervezetek szervezték, akik magyarországi megítélése mélyponton van, az aktivisták is hozzájuk igen közel álló személyek és valószínűleg így próbálnak meg több szimpatizánst szerezni.
Gyakorlatilag a szocialisták (szoc-libek) saját szimpatizánsaikat hívták ki az utcára.
Gondolom azért azt tudja mindenki, hogy egyik napról a másikra egy újonnan  alakult szervezetnek nem lehet ilyen tömeg a háta mögött.

Nekünk a NÉP-nek sincs, pedig mi is pár éve már megalakultunk.
Talán érthető, hogy azért szervezték egyedül ők, mert minden más kisembereket képviselő párt el van nyomva, semmilyen támogatást nem kap, és így pl. tiltakozni sem tud, nemhogy tömegeket megmozgatni.

Ráadásul ezeknek a szervezeteknek a technikai feltételei is hiányoznak gondolok itt pl egy roppant egyszerű dologra a kihangosításra.

Enélkül pl. semmilyen megmozdulást nem lehet szervezni.
Tovább...

Felesleges tipus váltás?
Írta: szerda 25 július 2012 - 12:24:42 |

{FBLIKENEWS}

mhu.jpg1993-ban az orosz államadósság egy részéért, pontosabban 800 millió dollárért 28 darab MiG-29-es érkezett Oroszországból, egy rekord idő alatt lebonyolított szerződéskötést követően.
 
Aránytalanul sokat műrepültek, pedig a harcászati alkalmazás sokrétűbb, és számos nagyon fontos repülési feladat alacsonyabb túlterheléssel jár, ezekre azonban kevesebb figyelmet fordítottak.
 
Mindezek ellenére a MiG-29-esben még sok potenciál rejlett, amit egyértelműen bizonyítanak a közelmúlt eseményei, több országban is az üzemidő hosszabbítás mellett döntöttek. 
Ezt követően a gépek akár 2030-ig is szolgálatban maradhatnak, vagyis kiválthatták volna a Gripen-eket.
Magyarországnak is több különböző korszerűsítési programot ajánlottak fel, de az akkori kormányzatok a NATO-ra hivatkozva mindenképpen nyugati típust akartak magyar felségjellel látni. 
Mint azóta bebizonyosodott, a szervezet részéről csak az az elvárás, hogy mindenki megfelelő színvonalon oldja meg a saját légterének védelmét, ami akár MiG-21-essel is történhet.
 
A Gripen programra költött több mint kétszáz milliárd forint töredékéből megoldhattuk volna a szükségessé váló feladatokat.Tovább...

Az év lebőgése a 22.800 forint foglalkoztatást segítő támogatás és a bűvös 47 ezer forint
Írta: kedd 27 március 2012 - 08:19:34 |

{FBLIKENEWS}

 néppártA Nemezti Értékelvű Párt elfogadhatatlannak tartja a foglalkoztatást helyettesítő támogatás 22.800 Ft és a Strart programban szereplő 47.000 forintos bér mértékét!

A Nemezti Értékelvű Párt felszólítja az arra illetékeseket, hogy a Magyarországon élő állampolgároknak biztosítsa a tisztességes megélhetést, a normális munkabért és az emberhez méltó életkörülményeket!

Az alábbiakban szereplő táblázatokból az is kiderül, hogy mennyiből lehet minimálisan ma Magyarországon eltengődni.
Önök 22 éve, a rendszerváltás óta ezt egyszer sem voltak hajlandóak biztosítani az országban élő emberekenek.

Ennyire fontos csak önöknek a Magyarországon élő emberek sorsa és megélhetése?
Ez uraim az önök szégyene és gyalázata! 
Ahogyan az önök nyilatkozatai is azok!
Látszik, hogy önök nincsenek tisztában az itt élő (mit élő?! Tengődő!!!) emberek életkörülményeivel, sőtt azzal sem, hogy maga az "élet" fentartása mennyibe kerül.
Az, hogy önök semmibe veszik saját statisztikájuk adatait, az is sok mindent elárul.

Jöjjenek az tények és az önök médiájjában megjelent nyilatkozatok, ezek is kellően minősítik a hozzászólókat:
"
„Miután például a 28 ezer 500 forintos, munkanélküliség esetén járó járandóság helyett – ami most csökkent – 47 ezer forintos tényleges bért kap majd a Start munkaprogramban részt vevő 205 ezer ember, ez kifejezetten a szerény, de biztonságos megélhetés felé vezeti azokat, akik korábban 28 ezer 500-ból, rejtélyes módon, de meg tudtak élni" –mondta Matolcsy György a költségvetési bizottság meghallgatásán, 2012.január 27-én.
Tovább...

Júniustól törvényes fizetőeszköz lesz Utahban az arany és az ezüst
Írta: kedd 24 május 2011 - 09:09:57 |

{FBLIKENEWS}

Utah az első amerikai állam, amelyben - a tetemes államadósság elleni tiltakozásképpen - június 1-jétől a dollár mellett ismét érvényes fizetőeszközzé teszik meg az aranyat és az ezüstöt.Az állam által kibocsátott nemesfém-érmék árusítása a vonatkozó, májusban elfogadott törvény értelmében mentességet élvez a tőkenyereség-adó alól. A jövő hónap elején nyit az Egyesült Államok első arany- és ezüstmegőrzője, amely a letétek értéke alapján a betétihez hasonló elven működő bankkártyákat bocsát majd ki.

Az arany fizetőeszközre való visszatérés ötletgazdája Brad Galvez, Utah állam republikánus kormányzója, aki így akart tiltakozni a központi bank szerepét betöltő Federal Reserve Bank politikája ellen, amelynek következtében egyre több amerikai veszíti el a dollárba vetett bizodalmát. Galvez szerint az amerikai kormányzati adósság miatt hátat kell fordítani a zöldhasúnak és inkább aranyban és ezüstben kell fizetni.

A törvény nem a dollár aranyfedezetéhez való visszatérést célozza, ami tökéletesen anakronisztikus és reménytelen lenne, csak egy újfajta fizetési lehetőséget, egy "alternatív valutát" biztosít az emberek számára.  A jogszabály azt sem írja elő a kereskedőknek, hogy akár névértéken (unciánként 50 dollárért), akár piaci értéken (unciánként csaknem 1500 dollárért) kötelezően beváltsák az érméket.

Május elején Minnesota bizottságot állított fel annak tanulmányozására, hogy utahi mintára törvényes fizetőeszközzé tegye-e az aranyat és az ezüstöt, s 11 másik tagállamban is fontolóra vettek hasonló a lépéseket.  A utahi kormányzó több társával egyetemben amellett lobbizik, hogy a washingtoni kongresszus törölje el az aranypénzek használatát korlátozó adókat.

Pénzügyi elemzők valószínűnek tartják, hogy az Amerika növekvő államadóssága és más országok államcsőd-közeli helyzete tovább ösztönözheti majd a megtakarítások nemesfémeke történő befektetését. 

Az Egyesült Államok és más országok a második világháború pénznyomtatási kényszere miatt tértek el az aranystandardtól. Korábban, a Nagy Gazdasági Válság idején Franklin D. Roosevelt elnök,  a felhalmozást (és az ezzel járó készlethiányt) megakadályozandó, gyakorlatilag betiltatta a nemesfémek fizetőeszközként való alkalmazását.

1971-ben Richard Nixon elnök szakított végképp a dollár aranyfedezetével. 15 évvel később az amerikai pénzverdében a befektetési lehetőségek bővítésére elkezdték ugyan gyártani az Amerikai Sas érméket, ám ezekre a szövetségi kormány tőkenyereség-adót vetett ki.

Az arany országos fizetőeszközként való használatának ellenzői szerint lépés megnövelné az infláció veszélyét és destabilizálná a nemzetközi piacokat, mert akadályozná, hogy a kormány rugalmasan árfolyam-politikát folytathasson. A támogatók szerint viszont az aranystandard csak növelné az dollár iráni bizalmat.

Forrás: karpatinfo.net

Így venné el a korhatár előtti nyugdíjat a Fidesz
Írta: hétfő 16 május 2011 - 10:54:51 |

{FBLIKENEWS}
Megszüntethetővé vagy csökkenthetővé tenné a korengedményes nyugdíjat Lázár János és Balsai István.

A két fideszes politikus alkotmánymódosítási javaslatot nyújtott be a parlament elé, s ha társaik rábólintanak a tervre, megnyílik az út ahhoz, hogy mintegy másfél millió, a 62 éves öregségi nyugdíjkorhatár előtt visszavonult ember nyugdíja legyen alacsonyabb vagy teljes egészében elvegyék.


Kép: blikk.hu

A javaslat szerint külön törvényben kellene rendezni a feltételeket, a keret azonban szigorú: minden olyan nyugdíj összege csökkenthető, amelyet a korhatár betöltése előtt állók kapnak. Egy másik lehetőség lenne szociális ellátássá alakítani a nyugellátást. Azoknál viszont, akik még képesek a munkavégzésre, meg is szüntethetik a nyugdíj folyósítását.

Ez nem azt jelentené, hogy automatikusan megszűnnének a 62 éves kor előtt adott ellátások, a jogszabály-módosítási javaslat kiemeli, törvény megállapíthat nyugellátást a korhatár előtt állóknak is.
Az alkotmánymódosítási javaslat egyéb passzusaiban kitér az Alkotmánybíróság (AB) helyzetére is. Ennek alapján nem az új alaptörvény hatálybalépésekor, jövő év elején nőne meg 11-ről 15-re az AB létszáma, hanem már július 31-ig fel kellene tölteni a testületet. Szintén eddig kellene az Országgyűlésnek megválasztani az új AB-elnököt, aki szeptember 1-jén kezdhetné meg a munkáját. Sz. I.

Szerző: Világgazdaság


Oldal:  [1] 2 3 4 5 6

Hírek átvehetőek ezen rss hírforrások használatával.
rss1.0
rss2.0
rdf


Oldal létrehozási idõ: 2.3501 másodperc, 1.1262 lekérdezési idõ.